Old Time RNR Magazine

Az Ozone Mama nem hagy cserben! SZIN koncertbeszámoló

2016. augusztus 26. - Sebők_Tamás

Ezen a nyáron sajnos sokak bánatára átélhettük mindazt, amit egy zeneszerető nemzet rémálmaként is aposztrofálhatunk. Elmaradt, „megcsonkult” koncertektől zengett a hazai sajtó, felháborodott rajongók ezreinek kommentjeitől robbantak fel a közösségi portálok. Tegnap a SZIN programjában mégis olyan dolgot láthattak a fesztiválozók, amire ritkán van példa.

Rettentő nehéz napok előtt és mögött áll az Ozone Mama énekese, Székely Marci, aki kiújuló gerincsérülése miatt sajnos nem tudta vállalni a tegnapi fellépést a SZIN-en. Sokan azt gondolnák, egy ilyen karakteres énekes kiesése a koncert azonnali lemondását eredményezi, de jelen esetben hazánk legtökösebb vintage-rock csapatáról, az Ozone Mama-ról van szó, akik a nehézségek ellenére nem mondták le a bulit és 5 nap alatt, rengeteget készülve léptek színpadra tegnap koraeste. A Gábor Andris, Dobos Gergely, Gulyás Máté trióra fogyatkozó csapatot Lukács László billentyűs segítette ki a napfény városának halhatatlan fesztiválján.

img_4089.JPG

A srácok tehát magasra tették a lécet, az ebből fakadó koncert előtti idegességnek parányi jelét a line-check során azért felfedezni véltem rajtuk, de aztán a műsorukat nyitó ’Backdoor Man’ megszólalásakor teljesen megnyugodni látszottak. Az éneket közösen Andris és Máté vette át, és a rengeteg előzetes munka nem volt hiába, rendesen helytálltak a srácok, ennek köszönhetően szépen el is kezdtek gyülekezni az emberek a színpad előtt.

„Nehéz dolgunk volt, hiszen miután Marcit ismét egy ilyen sajnálatos eset érte, komolyan el kellett gondolkodnunk, hogy mi is lesz pontosan ezzel a koncerttel. Csak néhány nap állt rendelkezésünkre, hogy betanuljuk a szövegeket és felépítsük a teljes műsorunkat. Nagyon örülök, hogy belevágtunk és nem kellett cserbenhagynunk a fesztiválozókat, de mindezekhez nagyban hozzájárult Lukács László barátunk is, aki nemrégiben egy különleges koncertet adott velünk Budapesten, és most örömmel segített nekünk” – beszélt az elmúlt pár napról a zenekar vezetője, Gábor Andris.

img_4091.JPG

A srácok műsorát legutóbb megjelent ”Sonic Glory” és az első „The Starship Has Landed” című nagylemezeik legnagyobb slágerei tették ki. A ’Gypsy Girl’, Az ’I Really Care’, a ’Siren's Call’ vagy az ’Ain't No Place Of Mine’ mind a repertoár része volt, de a ráadásban helyet kapott egy Rolling Stones feldolgozás, a ’Dead Flower’ is, illetve néhány Led Zeppelin bejátszással is emelte a hangulatot a fővárosi négyes. Erőteljes, látványos és nem utolsó sorban egy különleges koncertélménnyel lettek gazdagabbak a fesztiválozók tegnap koraeste. Azt gondolom, példaértékű munkát végeztek a srácok, Marcinak pedig mihamarabbi felépülést kívánunk innen is.   

 fotó: Imre Barta Photography

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9511653264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása