Old Time RNR Magazine

Teltházas koncerten a három zenész géniusz – The Winery Dogs koncertbeszámoló

2016. szeptember 16. - Sebők_Tamás

wd.jpgFebruár 17-én napjaink egyik legkedveltebb supergroupja, a The Winery Dogs látogatott Budapestre második, nagylemezük, a ’Hot Streak’ európai turnéjának keretében. A Livesound rendezésében létrejött koncertnek a Barba Negra Music Club adott otthont.

Az estét a brit Inglorious nyitotta. Egy feltörekvő csapattal álltunk szemben, akiknek nagyon nagy esélyük van sikeressé válni. A budapesti koncerten február 19-én megjelenő debütáló nagylemezük, az ’Inglorious’ dalaiból adtak ízelítőt, de hallhattunk feldolgozást is tőlük.  Szinte azonnal az arcunkba csapódott a két gitáros, Andreas Erikkson és Will Taylor kegyetlen gitárjátéka. Hozzájuk csatlakozott egy rendkívül precíz ritmusszekció, Colin Parkinson basszusgitáros, és Phil Beaver, az elvetemült dobos személyében. A pontot az i-re pedig a csapat aranyhangú frontembere, Nathan James tette fel. Brit rockzenészként ki más is lehetne hatással a csapatra, mint a Whitesnake, a Deep Purple, a Led Zeppelin, a Rainbow, vagy épp a Bad Company. Engem megvettek a srácok, jó hangulatú erőteljes, zenét hoztak el nekünk.

Az átszerelés után pedig elfoglalta a színpadot a Richie Kotzen, Billy Sheehan, Mike Portnoy alkotta power-trio és felcsendült a koncert nyitódala, az ’Oblivion’. Az első másodperctől az utolsóig élvezetes show-t nyújtott a három géniusz. Bár a 2015-ös „Hot Streak” albumot turnéztatják nagyon sok slágert játszottak az előző, ”The Winery Dogs” albumról is. Sorra jöttek a zúzósabbnál zúzósabb dalok, majd Richie Kotzen akusztikus gitáron adta elő a melodikusabb Fire-t, de nem csak neki jutott szóló szerep. Mike Portnoy dobszólója is elmaradhatatlan volt, valamint Billy Sheehan eszement basszusgitár lead-je is elkápráztatta a teljesen megtelt Barba Negra közönségét. Persze a show sem maradhatott el, Sheehan basszusgitár szólója alatt Mike Portnoy is szórakoztatta a közönséget, amikoris bármilyen a színpadon, és annak közvetlen közelében elhelyezett felületen dobolt. Richie Kotzen multi-instrumentalista tehetségét itt is bemutatta, amikor a wurlitzer zongora mögé ült.  A koncert végére a nagy durranásokat is elővették, így az ’Elevate’, ’Regret’, ’Desire’ trióval zárult ez a feledhetetlen előadás. Mind a hárman mesterien kezelik hangszereiket, örökös nagyágyúi a rockzenei világnak. Reméljük, nem jutnak a supergroup-ok tipikus sorsára, mert sok ilyen koncertre mennénk még.

The Winery Dogs – Live @ Barba Negra Music Club, Budapest

 

Oblivion
Captain Love
We Are One
Hot Streak
How Long
Time Machine
Empire
Fire
Think It Over
Drum Solo
The Other Side
Bass Solo
Ghost Town
I’m No Angel
Elevate

Ráadás:

Regret
Desire

 

Kép: Máté Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1311712899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása