Old Time RNR Magazine

Trousers 2016 Autumn Tour - beszámoló

2016. október 17. - Sebők_Tamás

dsc_0291.JPGRitkán adódik esélye egy újságírónak, hogy elkísérjen egy zenekart annak turnéján, így igen szerencsésnek éreztem magam, amikor Kőváry Zoli, a Trousers vezére felkeresett, hogy lennék-e a segítségük a 2016 Autumn Tour külföldi állomásain. Nem sokáig kellett gondolkoznom, igent mondtam a Brno, Drezda, Berlin és Bécs városait érintő koncertkörútra.

Október 3-án hétfőn délután első utunk Brno-ba vezetett. Még Peti vendéglátó kávéját sem ittuk meg, amikor már érezni lehetett, hogy a rekeszizmok nem maradnak edzés nélkül. Ez még enyhe kifejezés volt, annyi állatságot hallottam a turnébuszban. Este értünk Brno-ba és egyből a koncerthelyszínre, a Melodka Clubba indultunk. A hely egy mediterrán stílusú előtérrel és egy 2-300 fős koncertteremmel rendelkezik, melynek falán Da Vinci Utolsó Vacsora freskója díszeleg, az asztalnál azonban elhunyt rocksztárok ücsörögtek. A hangszerek, erősítők felpakolása után első utunk a bárpulthoz vezetett, és lecsaptunk egy korsó cseh sört, miközben hallgattuk a helyi Millhouse igen erőteljes műsorát.

Sörözés közben ismerkedtem meg a Final Stair tagjaival, rendkívül jót el lehetett velük dumálni. A csapattal több közös állomás is volt a Trousers-nek. A Millhouse után a Trousers lépett színpadra. Iszonyat jól szólt a koncert, remek volt a hangosítás. A koncert után Bandival, Petivel és Szabival, végigkóstoltuk az összes sörcsapot. Bár az nem volt meglepő, hogy milyen jó sörök voltak, a kedvező áruk annál inkább. A szállásra visszatérve úgy gondoltuk, hogy még megiszunk párat, azonban rá kellett jönnünk, hogy hétfőn este 11 után Csehországban lehúzzák a rolót. Vettünk a szállás melletti éjjel-nappaliban egy sört és elmentünk egy közeli helyre kajálni, majd nyugovóra tértünk.

100_2343.JPG

A reggeli előkészületek után úgy indultunk neki a Drezdába vezető útnak, hogy az első adandó alkalommal félreállunk egy bevásárlóközpontban kaját és persze sört venni. Nos, ez kicsit elhúzódott, hiszen valahol Prága külterületén délután találtunk leghamarabb egy megfelelő kék-piros boltot. Jól elidőztünk, mindenki vásárolt rendesen, utána irány Drezda. Késődélután foglaltuk el Drezdai szállásunkat. Két háromágyas szoba. Petivel és Bandival kerültem egy szobába. Amikor beléptünk, megpillantottuk, hogy ez biza csak kétágyas és Peti, a rutinos azonnal kapcsolt és lefoglalta a szimpla ágyat, így Bandival osztoztunk a franciaágyon. A másik szobában is hatalmas pörgés volt, amikor benyitottunk és Szabi, Zoli és Csészy halál nyugodtan nézték a Hupikék törpikéket németül. – Bocsi srácok, oda a rockstar image! – Este a Katy’s Garage-ben volt koncert szintén a Final Stair és egy helyi alter-punk csapat, az Amphibious társaságában. Nagyon tetszett a hely atmoszférája. Hatalmas kerthelység, ahol grilleztek, tüzet raktak, amit a fiatalok körbe ültek, bent pedig, 70-es évek autóiból kiszerelt üléseken pihentünk meg, felettünk igazi garázs-ászok, Hives, Turbonegro és Sweatmaster plakátok. A Trousers nyitotta az estét. A koncert elején még csak csordogáltak az emberek, a második felében már tele is lett a terem, és a srácok a végén hatalmasat zúztak, amire megőrült a fiatal gárda.

Másnap, reggeli után városnézés volt tervben, hiszen szerda dayoff volt. Megnéztük Drezda óvárosát, rengeteget fényképeztünk majd koradélután indultunk tovább Berlinbe. Első esténket Stefan Schumacher-nél az All Rooms Bookings egyik alapítójánál, másnapi koncertünk szervezőjénél aludtunk. Esti koncert előtt Berlinben is tettünk egy több mint 10 kilométeres városnéző túrát. Reichstag, Brandenburgi kapu, Berlini Fal, Checkpoint-Charlie, mind a túránk egy-egy állomása volt. Este a Privatclubban léptek fel Kőváryék az All Rooms Festival első napján.  Innen is küldünk Stefannak egy óriási dicséretet, hiszen egy nagyon színvonalas rendezvényt hoztak össze 4 kiváló csapat közreműködésével.

dsc_0343.JPG

Másnap nagy út állt előttünk Berlin és Bécs között, Ennek rendje és módja szerint időben el is indultunk. Így is este 7 körül értünk az osztrák fővárosba, ahol az Arena Beisl komplexum egyik klubjában lépett fel a Trousers egyedüliként. 11 körül csaptak a húrok közé a srácok. A Reverend Backflash Stevo-ja, basszerosa Luke - akinek külön köszönjük a segítséget - és dobosa Max is tiszteletét tette a bulin. Stevo gitáron közreműködött a punk klasszikusban a Pretty Vacant-ben, majd annyira belejött, hogy egy másik örökzöldnél, az I Wanna Be Your Dognál is felugrott Zoli mellé énekelni. Óriási bulival zárták a turnét a srácok, látszott az arcokon, hogy mindenki élvezi a koncertet, zenész és közönség egyaránt. Jó lett volna maradni még dumálni a Reverend-es srácokkal, de éjszaka visszaindultunk Pestre.

Biztos, hogy életem egyik meghatározó élménye lesz ez az egy hét. Rengeteg dolgot láttam, király arcokat ismertem meg, ezért pedig nagy köszönet jár a The Trousers-nek, akik már egyeztetnek is Stefannal a továbbiakról, így esélyük van egy újabb tavaszi fordulóra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2511816171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása