Old Time RNR Magazine

Elindult a nevezés a Dobbantó Zenei Tehetségkutató 2017-es évadára

2017. január 26. - Sebők_Tamás

dobi.jpg

2017-ben is Dobbantó zenei tehetségkutató fesztivál a szarvasi Granárium-Zebra Club színpadán a hangszeres zenét játszó előadóknak. A nagy múltú klub versenyei számos zenekar számára jelentettek ugródeszkát. Nálunk kezdte bontogatni szárnyait az Ektomorf, a Magna Cum Laude, a Fatal Error, a Mongooz and the Magnet és a The Luckies, hogy csak néhány nevet említsünk azok közül a zenekarok közül, melyek a klubban zajló tehetségkutatóknak a színvonalát egyre feljebb és feljebb emelték.

Indulási feltételek:
csak saját szerzeményekkel, amelyek szövege, ha angol nyelvű a versenynapokon magyarra fordított változatát a zsűri számára kérjük csatolni
stílusirányzatokat nem szabunk meg, egyetlen kikötése van a produkciónak, hogy hangszeres legyen
a zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által terjesztett hanghordozóval (kivétel a szerzői kiadás)

A jelentkezés 2017. január 24-én indul és 2017. március 05-ig tart. A jelentkezési lap a klub honlapjáról tölthető le: www.zebraclub.hu és a dobbanto2@gmail.com email címre kell vissza küldeni.

Nevezési díj nincs!
A verseny menetrendje:
A beérkezett nevezésekből 15 zenekar 3 elődöntőn keresztül versenyzik a döntőig. Elődöntőnként egy zenekar 15-20 perces műsorral mutatkozhat meg a színpadon.
Az elődöntők 1. és 2. helyezettjei automatikusan a döntő szereplői lesznek.

A döntőben 6 zenekar versenyzik majd. A sorozat a szarvasi Granárium Zebra Clubban zajlik. A verseny 2017. március 18-án indul.

A zsűrik értékelési szempontjai:
hangszeres tudás
szöveg, szövegértés
színpadi összkép
egyediség
szubjektív vélemény

A színpadon állandó backline a zenekaroknak:

Marshall 6100 git fej
Marshall 1960 vintage 4*10 git láda

Fender Twin Rewerb git combo

Ampeg 8*10 bass láda
Ampeg Svt3 pro bass fej

Tama Supertstar custom
dobfelszerelés, állványzat, lábgép, dobszék

Nyeremények:
Fesztiválfellépési lehetőség hazai fesztiválokon (szervezés alatt). Az elmúlt évek helyezettjei eljutottak általunk a Rockmaraton, SZIN, Zorall Sörolimpia, arTúr fesztiválokra, illetve a Gödör Klub és a Budapest Music Expo színpadára.

A győztes indulási jogot szerez a Hangfoglaló Magyarország 2017. döntőjében ahol a fődíj egy 1 millió forintos HANOSZ vásárlási utalvány és a Cseh Tamás program által felajánlott induló zenekaros pályázat különdíja, amely 2 millió forint. Továbbá az országos döntőn induló zenekarok díjazása egy tehetséggondozó csomag, amely a következőket tartalmazza:

- MR2 Petőfi Rádió félórás promóciós riportját, és játszási lehetőségét;

- Fellépéseket (Gödör Klub, A38 hajó, nyári nagy fesztiválok és 20 vidéki élőzenés klub színpadain)

- Bemutatkozási lehetőségek online portálokon (Rockbook, Lángoló Gitárok, BEOL)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2012158405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása