Old Time RNR Magazine

Egy pozitív, vidám albumot készített a Peter Kovary & The Royal Rebels

Interjú Kőváry Péter frontemberrel

2017. február 07. - Sebők_Tamás

dy7i3322-2.jpgBár a tavalyi év a zenekarépítésről szólt a Peter Kovary & The Royal Rebelsnél, azért a Keepin’ On című bemutatkozó EP-t elkészítette a csapat, és szinte azonnal bombaként ugrott be hazánk klasszik rock vonalon mozgó bandáinak sorába. A csapat nemrégiben a Dal 2017-es válogatójában is szerepelt, most pedig új albumuk kiadására készülnek Kőváry Péterék. Vele beszélgettünk az aktualitásokról.

OTRNR – Szia Peti! Pár szóban hogyan értékelnéd a tavalyi éveteket?

Pörgős volt nagyon, de az idei év még inkább az lesz, hiszen megjelenik végre az első album, és elkezdünk rendszeresen koncertezni is. Nagyjából sikerült megvalósítani mindent, amit 2016-ra terveztem, szóval elégedett vagyok. Sikerült összehoznom egy stabil csapatot, csináltunk egy EP-t és 2 klippet, beindult a koncertezés is.

OTRNR – Már korábban is bejelentettétek, hogy hamarosan megjelenik a debütáló albumotok? Mit kell tudnunk róla?

Tizenegy dal került fel végül az albumra, ebből négy már korábban napvilágot látott a Keepin’ On EP-n. A dalokat szerzőként jómagam jegyzem, egy kivétellel, ugyanis van az albumon egy régi nóta (Love So Divine), amit még öcsémmel (Kőváry Zoli – The Trousers)  írtunk kb 25 évvel ezelőtt, az akkori bandánknak, a The Ragdoll-nak, csak a szöveget írtam át teljesen. A 11 dalból 8 teljesen új, a hangmérnöki és a produceri teendőket is én láttam el, szóval komplex feladat volt az album elkészítése, de nagyon élveztem. A masteringet Deutsch Gábor (Anorganik) barátomra bíztam.

OTRNR – Mi jellemzi a lemez dalait?

Úgy érzem, hogy sikerült kellőképpen változatos lemezt összehozni, vannak rockos , pörgős nóták ( It’s a Riot), laza rock’n’rollok ( Forever And A Day) , blues és hard rock hatású tételek ( Run For Cover, Can You Hear Me Now) , illetve countrys, southernes lazulások egyaránt. Alapvetően pozitív, vidám hangulatú a zenei világunk, és ez szerintem lejön az album hallgatása közben.

Az új album dalaiba itt belehallgathattok:

 

OTRNR – Mit kell tudnunk a lemezbemutatóról?

Február 23-án mutatjuk be az albumot Budapesten a Kuplungban, a The Trousers, illetve a River Of Lust társaságában. Szeretnénk minél ütőképesebb koncertprogramot összehozni, a saját nóták mellett lesznek feldolgozások a nagy példaképeinktől, de ezekről egyelőre többet nem szeretnék elárulni. A koncerten segítségünkre lesz a Dalban már megismert két vokalista lány is.

OTRNR – Vendégzenészek lesznek a Halfway Till Morningon?

A címadó dalban 5 vendégzenészünk is volt, hiszen megszólal egy komplett fúvósszekció és van egy dögös szaxofonszóló is a nótában, mely felvételeknél békéscsabai fúvós barátaim voltak segítségemre. A billentyű szólamokat ugyanebben a dalban Bacsa Gyuszi cimborám játszotta fel, a háttérvokálokat pedig régi zenésztársam, Hodosi Enikő (Manoya) a Neo-ból énekelte fel.

OTRNR – Milyen formában lesz elérhető a lemez? Mit szólsz az aktuális bakelitreneszánszhoz?

Egyelőre CD illetve online formában jelenik meg az album , február 20.-án. Ugyanakkor nem titkolt szándékom, hogy – korlátozott példányszámban – bakeliten is megjelentetem a lemezt, valamikor tavasszal. Jómagam nagy bakelit rajongó vagyok, sajnos azoban a bakelit gyártása jelenleg igen költséges, nehézkes és lassú, de keresem a legjobb megoldást.

OTRNR – Nemrégiben a Dal 2017-es műsorának 2. körében léptetek fel. Milyen lehetőséget láttok a közmédiában rockzenekarként?

Számunkra ez egy jó lehetőség volt arra, hogy megmutatkozzunk. Nem is gondoltuk teljesen komolyan a nevezést, és magunk is csodálkoztunk, hogy bejutottunk. Egy rockzenekar számára elég nehéz médiaszerepléshez jutni, örültünk, hogy ott lehettünk, jó móka volt. Több mint egy hét távlatából azt gondolom megérte, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, lett jónéhány koncert felkérés, és jelentősen nőtt a lájkok száma a szociális médiában.

OTRNR – Külföldön is megmutatkoztok a közeljövőben, mit vártok a 2017-es évtől?

Sikerült leszervezni tavaszra egy jó kis turnét, az itthoni állomások mellett játszunk Ausztriában, Olaszországban és Csehországban is. Nyáron szeretnénk 1-2 fesztiválra is eljutni, ősszel pedig folytatni a klubturnét. Márciusban jön az új klip, de ezen felül szeretnék idén még legalább másik két videot is leforgatni. Szerencsére, most már segítségem is van a zenakari menedzsmentet illetően, sikerült az albumhoz kiadót is találni, és a bookingot is az ő segítségükkel szervezzük.

pkarr_promo4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8012189202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása