Old Time RNR Magazine

"Csak szép emlékeim vannak" - interjú a Trousers távozó dobosával, Cs. Szabó Zoltánnal

2017. február 17. - Sebők_Tamás

15392862_1437508396279612_2715953033013939683_o.jpg

Tizenegy évnyi közös munka után Cs. Szabó Zoltán, a Trousers dobosa nemrégiben bejelentette, hogy abbahagyja a dobolást a zenekarban. Csészi azért nem varr el minden szálat, hiszen továbbra is segíti Kőváry Zoliékat a produceri és hangmérnöki munkákban. Utolsó koncertje előtt az elmúlt több mint egy évtizedről beszélgettünk vele.

OTRNR: - Szia Csészi! Nehéz ilyenkor kérdéseket feltenni, próbálok is a pozitív dolgokra kitérni, de először muszáj megkérdeznem: Tudhatjuk, hogy milyen okból akasztottad szögre a Trousers-ös dobverőket? Beülsz még néha a dobok mögé?  

Cs: - Szia Tomi! A zene a munkahelyem, hangmérnökként dolgozom az Artist Factory stúdióban. Ma is doboltam ott, valószínűleg holnap is dobolni fogok, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok , hogy öt dobszerkó vár minden nap, amin gyakorolhatok (persze ha épp üres az öt terem egyike). A dobverőket csak a Trousers-t illetőleg akasztom szögre, a temérdek koncert, és az azzal járó trakta (külföldi turnék, kiképzés, R'n'R éjszakák stb.) eredményeként. A srácok két lábbal állnak a gázon és abból szeretnének egyre többet, amiből én egyre kevesebbet: a többnapos külföldi bulikból. Ez az egyetlen oka, hogy így döntöttem.

OTRNR: – Négy lemezt készítettél a Trousersszel, számos turnén vettetek részt, rengeteg koncertet lenyomtatok. Hogyan emlékszel vissza az elmúlt 11 évre?

Cs: - Rengeteget tanultam a zenekar vezetőjétől, szellemi és fizikai vezérétől, Kőváry Zolitól. A zenéhez, zenéléshez történő hozzáállásról, fontossági sorrendekről és sok minden másról. Nagy időket éltünk meg együtt sok színpadon (a SZ.A R. fesztiváltól kezdve az A38 nagyszínpadon át a brüsszeli Botanique klubig) , dolgoztunk sokat a stúdióban, hogy eredeti rockot játszhassunk. Csak szép emlékeim vannak és azért is léptem meg, amit megléptem, hogy ez így is maradjon.

OTRNR: – Melyik volt a legemlékezetesebb pillanatod?

Cs: - Tisztán emlékszem az örömre, amikor az MR2 Petőfi valami elképesztő rotációban kezdte el játszani a Blood For You című dalunkat, majd egyből utána a szorongásra, hogy: ok, de meg tudjuk ezt ismételni valaha? Meg tudtuk. Jó néhány dalunkat játszották még le később.

OTRNR: - Mire vagy a legbüszkébb Trousersös pályafutásod alatt?

Cs: - Amikor beimportáltam a Pro Toolsba a Hellacopters-es Nicke Andersson szólóját,  amit otthon, csak nekünk gitározott fel a Real Deep Groove című dalunkhoz. Lenyomtam a space-t és tökéletes volt!

(Nicke szólója 2:48-tól)

OTRNR: - A stúdiómunkálatok révén nem maradsz távol a zenei világtól, de azért megkérdezem, mi fog hiányozni a legjobban?

Cs: - Mivel a zenélést nem hagyom abba csak a Trousersszel történő koncertezést , így csak a „Haknibuszban” zajló szóvicc háború jut eszembe.

OTRNR: - Abból nekem is kijutott! :D

 Cs: - És persze a koncert közbeni összenézések a zenésztársakkal, Locke Petivel, Lázár Andrissal és Kőváry Zolival, amikor úgy igazán odaraktunk egy dalt .

OTRNR: - Mit üzennél a srácoknak és a közönségnek innen?

Cs: - Sok sikert és legalább még egyszer annyi jó bulit kívánok az utódomnak, mint amennyit 11 év alatt nyomtunk! A közönség pedig tartson ki a The Trousers mellet ezután is!

OTRNR: - Egy búcsúdalt az OTRNR olvasóinak?

Cs: - Kedvenc Trousers dalom az utolsó lemezről, amihez Simca készített egy bitang jó klipet: Cool operator

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8812266842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása