Old Time RNR Magazine

Segélykiáltás a régi idők rockzenéjéért

S.O.S koncert a szentesi Belvárosi Favágók kávézóban

2017. február 17. - Sebők_Tamás

dsc_0348.JPG

Péntek este a Same Old Story (S.O.S.) zenekar „Padlás-próbára” keresztelt élőzenés estjén vehettek részt, azok akik, ellátogattak a Belvárosi Favágók Kávézóba, melyen a rockzene klasszikus korszakába kalauzolta a közönségeta zenekar.

A Same Old Story egy 3 éve működő formáció, melyet a Just zenekarból ismert Fekete-Kováts Zoltán és basszusgitáros társa, Szávka László alapított, Kováts Zoltán gitárossal és Horváth-Varga Zoltán dobossal. A műfaj pedig egyszerű: a rockzene hőskora, a ’60-as ’70-es évek, de a ’90-es évekből is hozott slágereket a négyes. Nem sokkal múlt este 9 óra és már teljesen megtelt a „Favágó” galériája, többen az alsó helyiségében, kivetítőn tekintették meg a koncertet. Kézenfekvő volt, hogy a Rory Gallagher vezette ír csapat, a Taste slágerével, a Same Old Story-val indítsa a műsort a csapat. Ezt a dalt olyan slágerek követték, mint J.J. Cale – Cocain-je, Eric Clapton átdolgozásában, a The Guess Who – American Woman-je, vagy épp a Police Message In The Bottle slágere, de Jimi Hendrix és Lenny Kravitz slágerei sem maradhattak el.A koncertet figyelve szinte azonnal szembeötlő volt a tagok magas szintű zenei képzettsége, óriási gitárszólók, dübörgő basszusfutamok, pontos, feszes dobtémák tették fel az i-re azt a bizonyos pontot.

dsc_0345.JPG

Lapunk kíváncsian érdeklődött a zenekar megalakulásának okairól is. – Igazából ez egy összetett dolog. Egyrészről nagyon szerettem volna, hogy Kováts Zoli újra zenekarban gitározzon, másrészről Laci is, és én is nagyon szeretjük a blues és a rockzenét. Évente körülbelül 200-250 fellépésünk van hivatásos zenészként, kötelező műsorral. Persze szeretjük ezt is, de néha nagyon jó kicsit teljesen mást csinálni, mindenféle kötöttség nélkül a saját lelkünkhöz nagyon közel álló dalokat játszani. Ezzel szoktunk viccelni, hogy ez egy ilyen mentőöv is, és hát a zenekar neve is magáért beszél: S.O.S. De ez inkább csak poén. Szeretjük nagyon a munkánkat. Az viszont felemelő érzés, hogy koncertről-koncertre bebizonyosodik számunkra, hogy vannak még emberek, akik tudnak és akarnak is bulizni ezekre a régi rockzenékre – mondta el Fekete-Kováts Zoltán gitáros. A kávézó legközelebb február 17-én, pénteken várja az élőzene híveit egy újabb szentesi zenekarral, a Pom-Pom együttes felnőtteknek szóló koncertjét tűzték műsorra 21 órától.

Készítette: Sebők Tamás

Fotó: Vidovics Ferenc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2712269000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása