Old Time RNR Magazine

Kong és a Koponya-sziget soundtrackje

Best of Vietnam

2017. március 20. - fehersolyom

King-Kong az idén már 85. évét tapossa (1933-ban zúzott először a mozivásznon), ennek ellenére egész jól tartja magát. A napokban került a magyar filmszínházak műsorára a Jordan Vogt-Roberts által jegyzett legújabb reboot, amelyben minden képzeletet fölülmúló látványorgia közeppette kedvenc óriásgorillánknak fel kell vennie a harcot egy csomó óriásgyíkkal, és egy-Samuel L. Jackson által zseniálisan alakított- bepöccent vietnámi veteránnal is. Ha esetleg a kedves olvasók felkapták a fejüket, hogy hogy jön ez az old timer rock and roll muzsikákhoz, ezen a ponton kapja meg a választ.

A film ugyanis a vietnami háború időszakában játszódik, és a soundtrack összeállításáért felelős Henry Jackman ki is maxolta az ebben rejlő lehetőségeket.

Akinek bejön az Apokalipszis most, a Szakasz, vagy bármelyik más klasszikus "Vietnam War" film, az tudja, hogy zeneileg mire számíthat: a '60as/'70es évek rockmuzsikái rendszeres visszatérő aláfestői ezeknek az alkotásoknak.

A Kong-Koponya-sziget pedig-egyfajta tiszteletadásként- ezen a trenden nem újított túl sokat- ez pedig , hál' istennek nagyon jót tett a film hangulatának, főleg akkor, ha a néző vintage rock rajongó-mint jómagam.

Megközelítőleg öt percenként hangzanak el a mozi alatt olyan klasszikusok, mint a The Rolling Stones, a Black Sabbath, a The Stooges, vagy épp a Creedance Clearwater Revival. 

Szóval, ha szereted a látványos popcorn mozikat, és imádod dzsungel fölött berepülő Huey helikoptereket nézni, miközben dübörög az old time rock, akkor ez a te filmed. Ha csak az előbbi igaz rád, és a korszak muzsikáját nem ismered annyira, akkor is érdemes beülni a moziba, mert akarva akaratlanul egy hibátlan Best Of Vietnam jellegű válogatásban lesz részed, ami a korszak teljes zenei palettáját bemutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9412353233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása