Old Time RNR Magazine

„I'm on the highway to hell”, avagy a rocktörténelem legnagyobb motorbalesetei

2017. április 16. - Sebők_Tamás

indexkep.jpg

Nos. Motorozás, a lóerők meglovaglása. Amikor előveszed a gépet és irány az autópálya, ahol elfog a szabadság érzése. Nem árt azonban óvatosnak lenni. A következő listában rocksztárok nagy motorbaleseteiről számolunk be. Sajnos néhányan már nem tudták elmesélni a történteket senkinek.

 

idol.jpg

Billy Idol

Billy Idol egy szerencsés ember, 1990. február 6-án reggel Harleyján motorozott, de figyelmetlen volt és kiütött egy stoptáblát, majd összeütközött egy autóval. Idol nem viselt sisakot, nagy szerencséje volt, hogy a feje nem sérült. Ez nem mondható el a végtagjairól, alkarja és a lábszára is eltört, amit majdnem amputálni kellett. Felépülése után visszaült a gépre, 2010-ben újabb balesetet szenvedett, akkor a lábában repedt meg egy csont.

 

allman.jpg

Duane Allman (Allman Brothers Band)

Épp hogy népszerű lett az Allman Brothers Band, a gitárosuk, Duane Allman tragikus motorbalesetben hunyt el. Egy felvételek és turné mentes időszakban, 1971. október 29-én motorozott egy Harley Sportster-ön. Egy kereszteződésben megállt teherautót próbált kikerülni, de a manőver nem sikerült és nekiütközött. Belső sérüléseket szerzett és a kórházban meghalt 24 évesen.

 

berryoakley.jpg

Berry Oakley (Allman Brothers Band)

Valamivel egy évvel zenésztársa, Duane Allman halála után Berry Oakley, az Allman Brothers Band basszusgitárosa kísértetiesen hasonló körülmények között lelte halálát. 1972 novemberében egy buszba szállt bele Triumphjával, 3 háztömbnyire onnan, ahol Duane is elhunyt. A balesetet túlélte Oakley, nem is törődött sérüléseivel, később azonban nem érezte jól magát, és bement a kórházba. Ott halt meg, szintén 24 évesen. Később kiderült eltört a koponyája és agyi duzzanata keletkezett. Duane mellé temették.

 

dylan.jpg

Bob Dylan

Sokan úgy vélik, Bob Dylan motorbalesete szándékos volt, és így akart véget vetni egy turnénak. Ha valóban így van, nagy árat fizetett érte. 1966 júliusában Triumphján motorozott Woodstockban, amikor egyszerűen leesett a gépről. Számos csigolyája eltört.

 

tyler.jpg

Steven Tyler (Aerosmith)

Steven Tyler is lezuhant a motorról, méghozzá 1981 januárjában New Hampshireben. Alkohol és kábszer hatása alatt volt. A rocksztár épp kislányához, Miához igyekezett, aki babysitter volt. Ehelyett hamarosan a kórházban kötött ki mert szétnyílt az achilles-e.

 

ozzy.jpeg

Ozzy Osbourne (Black Sabbath)

Már szinte vártuk, igaz? A sötétség hercege 2008-ban egy quadon szerzett sérülést Buckinghamshire-i otthonában. Pontosan nincs infó, hogy mi történt, de nem lehetett egy egyszerű koccanás, ugyanis az Ozzy-t kulccsont, csigolya, és bordatöréssel vitték kórházba. Utóbbi átszúrta a tüdejét, a sebészek gyorsasága mentette meg az életét.

 

joel.jpg

Billy Joel

Billy Joel 1982 áprilisában szenvedett motorbalesetet. New Yorkban motorozott, amikor egy autó egy kereszteződésben nem állt meg a piros lámpa ellenére. A kocsi elejével ütközött, eltört a jobb hüvelykujja, és a csuklója, ami egy zongoristánál nem túl szerencsés. Végül felépült, ma is motorozik.

 

markknopfler.jpg

Mark Knopfler (Dire Straits)

2003-ban nem hoztak szerencsét a lóherék Mark Knopflernek, St. Patrik napján szenvedett motorbalesetet. Hondája egy autóval ütközött, ami után súlyos sérüléseket szerzett. Eltört a kulcscsontja, 6 bordája és közel egy hónapig volt kórházban.

 

kiedis.jpg

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)

A Red Hot Chili Peppers énekese 1997. július 13-án Los Angelesben motorozott. Egy forgalmas úton egy előtte haladó autó U alakban próbált megfordulni, Kiedis pedig belevágódott. Csuklóficam és alkartörés volt a jutalma, 5 órán keresztül műtötték. A fájdalomcsillapítók miatt később ismét kábszerfüggő lett.

 

smith.jpg

Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)

Egy hónappal Kiedis után a Peppers dobosa is motorbalesetet szenvedett. Chad jobban teljesített, mert a válla ficamodott ki, miután elvesztette uralmát a jármű felett és elesett. Az MTV közös képet is lőtt róluk a kórházban. Chadnek azonban nem szegte kedvét a baleset, a turnén felkötött karral, egykézzel dobolt. (És nem kért avokádót!!)

 

bono1.jpg

Bono (U2)

Bono az élő példa arra, hogy nem is kell motorizált kerékpár ahhoz, hogy súlyos balesetet szenvedj. 2014 decemberében a Central Parknál biciklizett. Hirtelen elrántotta a kormányt, hogy elkerüljön egy ütközést egy másik bicajossal. Eltörte a lapockáját, a felkarcsontját és a kisujját. Öt órán keresztül műtötték. Három fémlemezt és 18 csavart kapott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2912429713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása