Old Time RNR Magazine

A blueskirály még mindig a régi

Deák Bill Blues Band és Exon koncertek a szentesi IH-ban

2017. április 29. - Sebők_Tamás

dbb.jpg

Április 22-én egy újabb állomásához érkezett a Zene-Világ-Zene Graffiti koncertsorozat, tavalyi nagysikerű előadása után ismét a Kurca partjára látogatott a Deák Bill Blues Band. A hangulatot az Exon alapozta meg.

A Led Zeppelin Moby Dick slágerének felejthetetlen introjával vette kezdetét a Zene-Világ-Zene Graffiti koncertsorozat április 22-i előadása. A mindszenti Exon alapozta meg a hangulatot. Hobo tributebandaként a legendás zenekar korai éveiben játszott, külföldi, de magyar dalszövegű feldolgozásait és saját dalait hallhattuk a Vörös Viktor – gitár, Hevesi János – ének, Major János – basszusgitár, Tóth Tibor – dob felállású zenekartól. Tobacco Road, Jumpin’ Jack Flash, A hetedik, vagy épp a Torta mind az előadásuk része volt.

exon.jpg

Körülbelül fél órás csúszással a blueskirály koncertje is kezdetét vette. A repertoár egy bőséges válogatás minden idők legnagyobb slágereiből. 3:20-as blues, Felszarvazottak balladája, Hatvan csapás, Hey Joe, Kéne egy üveg vörösbor, hogy csak pár gyöngyszemet említsünk a felhozatalból. Ha a koncertek során meg-meg is fárad Bill, a hangjáról továbbra sem mondható hogy megfáradt lenne. Ahogy azt a 70-es évek második felétől megszoktuk. Zenekarát olyan fiatal tehetségek alkotják Takáts József basszusgitáros, vagy Nagy Dénes szólógitáros, akik mindketten a MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdió növendékei. A koncert a P. Box slágerével, a Zöld a Bíbor és a Feketével zárult.

A Zene-Világ-Zene Graffiti koncertsorozat májusban is folytatódik, amikor az Ismerős Arcok zenekar érkezik a szentesi ifjúsági házba. Bővebb beharangozó hamarosan itt az OTRNR-on.

 

A cikk a Szentesi Élet idei 17. lapszámában jelent meg eredetileg

Sebők Tamás

Fotók: Vecseri Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7712465795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása