Old Time RNR Magazine

Hobo nyomdokain zenéltek

Exon koncertbeszámoló

2017. június 02. - Sebők_Tamás

favago.JPG

Szombaton a mindszenti Exon, a dél-alföldi régió leghitelesebb Hobo Blues Band tribute zenekarát tekinthették meg az érdeklődők a Kávézó, a Belvárosi Favágókban. A csapat visszament a korai időkhöz, amikor az ikonikus hazai zenekar olyan nagy slágereket játszott magyar nyelven, mint a Rolling Stones Jumpin’ Jack Flash-e, a Tobacco Road, a Johnny B. Good, de felcsendült a Led Zeppelin ikonikus Moby Dick riffje is. Ezek mellett pedig olyan a banda által írt klasszikusokat is hallhatott a közönség, mint a Kopaszkutya, a 3:20-as blues, a Farock, vagy a sokak által csak ’Viharban születtem-’ként ismert Közép-európai hobo blues II.

Kicsit nehezen indul a buli, mert a 22:00-s kezdéshez képest nem voltak túl sokan. Amikor lement az első rész, akkor tartottunk egy szünetet és utána már sokkal többen és aktívabbak is lettek az emberek. Nekem ez annyiból volt kicsit fura - ezt mondtam is a többieknek - hogy manapság 11 körül kezdődik az igazi bulizás a fiataloknál - annak idején, amikor én voltam fiatal sárkány, 11-kor már készültünk haza."

Értékelte a koncertet lapunknak Hevesi János, a zenekar frontembere. Hozzátette

Hozzátette, a mi erősségünk (és egyben a gyengeségünk is) hogy nagyon következetesen ragaszkodunk ehhez a HBB tribute vonalhoz és mivel ez nem igazán mainstream stílus így kicsit nehezebb elérni a közönség kegyeit.

Zárta a beszélgetést az énekes.

A zenekar előadásán látszik az igényesség és a Hobo Blues Band iránti mérhetetlen tisztelet, ebből fakadóan bizton állíthatjuk, hogy az Exon a dél-alföldi régió egyik legstílusosabb Hobo Blues Band tribute-zenekara, amit baromi tehetséges és elhivatott zenészek alkotnak.  

Exon @ Kávézó, a Belvárosi Favágókhoz, Szentes

Szabadíts fel
Gazember
Bordély blues
Blues Jim Morrisonnak
Adj menedéket
Farkashajsza
Jumping Jack Flash
Tiszta szívvel / A hetedik
Ballada a senki fiáról
3.20-as blues
Johnny B. Goode
Hajtók dala 

SZÜNET

Moby Dick / Tobacco Road
Közép-európai hobo blues I.
Indulnod kell
Az alkohol öl, butít…
Éjféli csavargó
Rolling Stones blues ’97
10 dolláros kurvák         
Kopaszkutya
Farock
Mindenki sztár
Torta
Közép-európai hobo blues II.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3212559731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása