Old Time RNR Magazine

A Pearl Jam példája inspirálta debütáló albumuk elkészítését

Megjelent a Jackie's Gun Cell című első lemeze

2017. július 17. - Sebők_Tamás

19875704_1368594369884701_2062293137_o.jpg

Cell címmel nemrégiben jelent meg a fővárosi Jackie’s Gun debütáló, 12 dalt tartalmazó nagylemeze. A Petgerdi András, Fodor Krisztián és Hegyi Ádám alkotta trio 2015 nyara óta tevékenykedik egy egység alatt, de a csapat gyökerei 2013-ig nyúlnak vissza.

– A Jackie's gun 2013-ban alapult akusztikus duóként. Ádám és Krisztián működtette a csapatot. Az első projektben írt dalunk a Jackie's gun nevet viselte, így jött a bandanév. Egy évvel később trióvá bővültünk a Pálinka Republik énekese, Péterdi András belépésével. Így született meg a banda egysége. Ritka próbák keretein belül egy év alatt összehoztunk egy albumra való 13 számos repertoárt, amelyet úgy döntöttünk, (a Pearl jam - Ten albumának hirtelen elkészülésének történetétől inspirálva) hogy felvesszük az albumot. Amit meg is tettünk 2016 nyarán – tudtuk meg a srácoktól.

A lemezt, mint sok induló csapat saját maguk készítették el. Segítségükre volt ebben Honfi Imre Olivér (Mojo Workings, Furcsa vendég) aki a dob (Miricz Attila) és basszusgitár (Kiss Bors Máté) sávok felvételéhez nyújtott technikai és szakmai segítséget, valamint az album keverése során tanácsadóként segítette a Jackie’s Gun munkáját.

Az utómunkálatok alatt egy videoklip is elkészült a „Happenings seem similar”-höz, melyet Kelemen Barnabás és stábja készített el. A lemez borítóját Kerekes Dóri tervezte.

 A természetesen egy későbbi cikkünkben kielemezzük a srácok lemezét, addig is a fent linken ti is meg tudjátok hallgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7412670593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása