Old Time RNR Magazine

Jimmy Page – Yardbirds válogatást készít a legendás gitáros

2017. augusztus 28. - Sebők_Tamás

yb.jpg

Yardbirds ’68 címmel novemberben jelenik meg Jimmy Page produceri munkájának köszönhetően egy stúdiófelvételeket és élő dalokat tartalmazó új Yardbirds anyag.

A két lemezes válogatáson 8 stúdiófelvételt hallhatunk majd 1968-ból, valamint 10 élő dalt az az év márciusában a New York-i Anderson Theater-ben adott koncertről, mely a banda egyik utolsó fellépése volt, hiszen nem sokkal később feloszlottak, utat törve ezzel a Led Zeppelinnek.

Ha már a Led Zeppelinnél tartunk, fontos megemlíteni, hogy a fent említett koncerten már elhangzottak két későbbi Zep dal kezdetleges verziói is. Természetesen a Dazed and Confused és a White Summer is felkerült erre a kiadványra. Szintén egy kuriózum, hogy felkerült a Knowing That I’m Losing You stúdióváltozata is az anyagra, melyen a Led Zeppelin III-as lemezén is találkozhatunk.

Page a gyűjtőkre is gondolt, a sajátja mellett a kiadványt ékesíti Jim McCarty és Chris Deja aláírása is, melyet CD és Vinyl formátumban is be lehet majd szerezni. A három művész egy közleményben szűkszavúan így fogalmazott a formálódó lemez kapcsán:

„“We thought this might be lost forever, but we’ve rediscovered it, remixed it. It’s of great historical importance. We’re delighted to see the release.”

--------------

„Azt hittük, örök feledésbe merül, de újra felfedeztük ,és kiadtuk. Történelmi jelentőségű anyag, örülünk, hogy ezt is megértük”.

cov.jpg

A Yarbirds ’68 tracklistje

Élő felvételek:

  1. Train Kept A Rollin’
  2. Mr, You’re A Better Man Than I
  3. Heart Full of Soul
  4. Dazed And Confused
  5. My Baby
  6. Over Under Sideways Down
  7. Drinking Muddy Water
  8. Shapes of Things
  9. White Summer
  10. I’m A Man (contains Moanin’ And Sobbin’)

Stúdiómunkák

  1. Avron Knows
  2. Spanish Blood
  3. Knowing That I’m Losing You (Tangerine)
  4. Taking A Hold On Me
  5. Drinking Muddy Water (Version Two)
  6. My Baby
  7. Avron’s Eyes
  8. Spanish Blood (Instr.)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2912786398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása