Old Time RNR Magazine

Újra Szentesen a Tankok

2017. december 04. - Sebők_Tamás

tankcsapda_1.jpg

A 90-es évektől kezdve a Tankcsapda egyik kedvelt célpontja Szentes. Változnak az idők, változnak a körülmények. Egykor füstös, borgőzös minimál technikai felszereltséggel bíró MÁV Kultúr, 2017-ben nagykoncert a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. 

„Fekszem a földön, arccal a sárban”, „Elhagyott, mint a kifutópályát a gép” ikonikus sorok Lukács Lászlótól, a Tankcsapda frontemberétől. Ráadásul, mindkettő Szenteshez kötődik. Öt év után ismét a Kurca partjára utazik a magyar rock szcéna egyik zászlóshajója, december 8-án az idei téli turné állomásaként. A trió legutóbb 2014-ben jelentkezett nagylemezzel, az Urai vagyunk a helyzetnek című albumot már új felállással rögzítette a hármas.

A Tankcsapda első koncertje 1989 október 14-re datálódik. Ezen a napon az Auróra előzenekaraként lépett színpadra a Lukács, Tóth-Labonc, Buzsik hármas. A koncertet követő pár hét kreatív munkával telt, és decemberben meg is jelent az első demó, a Baj van!! Már ebben a korai időszakban megmutatkozott az a háttérmunka, ami folyamatosan a Tankcsapda sikeréért dolgozik. Az elkészült kazettákat, lemezeket autóba pattanva, az országot járva terjesztették a zenekar segítői és a menedzsment.

A kétezres években összeállt a klasszikus Lukács-Molnár-Fejes trió, és a Tankcsapda hármasa az egyik legsikeresebb magyar rockzenekarrá nőtte ki magát. Az Agyarország, az Élni vagy égni, A mindenki vár valamit, vagy az ország rock himnuszává vált Mennyország Tourist-ot is felvonultató Legjobb Mérgek Best Of sikerei is mindezeket példázzák.

A felállás 2012-ben az új nap vár turné után bomlott fel, amikor Molnár Levente, ’Cseresznye’ bejelentette, hogy elhagyja a zenekart és az Egyesült Államokba költözött. Egy időre parkoló-pályára állt a zenekar, több ötlet is felmerült a folytatásra, végül bejelentették, hogy Sidlovics Gábor, ’Sidi, a Mafia és a Zanzibár korábbi gitárosa érkezik a Tankcsapdába.

A zenekar kapott hideget-meleget az idők során, többen szemrehányást tettek, hogy a Tankcsapda már nem az, ami volt. Pedig egyszerűen csak haladnak a korral, nyitnak az újítások felé, nem ragadtak meg az állóvízben. Mindezek mellett még mindig ott van a védjegy: Lukács igazán különleges Lukácsos szövegei.

A hazai rádiók szórásából kívülről ismert Alföldi gyerek, az utóbbi nagylemez nagyágyúi: a Köpök Rátok, a Koponyák és Csontvázak szinte biztos, hogy felcsendülnek a csarnokban, de a srácok számítanak az öreg tankerekre is, így remélhetőleg hasonlóan hatalmas ováció fogadna esetlegesen egy ’Nem érdekel’-t, egy ’Kis orosz lány’-t, a ’Johnny a mocsokban’-t, vagy éppen egy ’Szabadon’-t.  December 8-án minden kiderül a szentesi sportcsarnokban 19 órától. Jegyvásárlás és további információ a helyszínen.

Sebők Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2313425641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása