Old Time RNR Magazine

Amikor Alice Cooper fegyvert fogott Elvis Presleyre

2021. április 20. - Teakbois

alice_elvis_22.png

A shock rock fenomén Alice Cooper élete hemzseg a szokatlan és cseppet sem hétköznapi eseményektől: például a színpadi showja részeként gyakran fejezi le saját magát. Eddigi legbizarrabb élményének azonban nincs köze a munkásságához, ez ugyanis véleménye szerint a rock and roll ősapjával, Elvis Presleyvel kapcsolatos.

Alice Cooper 1972-ben tekintette és hallgatta meg a Király egyik Las Vegas-i fellépését, majd három másik híresség – Liza Minnelli, Chubby Checker és a rocksztárokkal barátkozó pornósztár, Linda Lovelace – társaságában meghívást kapott Elvis szállodai lakosztályába. Mielőtt a négy „hódoló” az „uralkodó” elé járult volna, Elvis állig felfegyverzett testőrei alapos motozásban részesítették őket, mert a vendégeknek nem volt szabad fegyvert viselniük házigazdájuk jelenlétében. Miután beléptek az Elvist rejtő elnöki lakosztályba, Cooper rögtön felfedezte a helyzet komikumát:

Mi nem vihettünk magunkkal fegyvert, de Elvis lakosztályában mindenhol puskák és pisztolyok hevertek lezser módon az ágyra vagy az asztalra hajítva, és a mindig vele lógó barátai is szépen fel voltak fegyverezve. Amikor bemutattak Elvisnek, ezt kérdezte tőlem: „Te vagy a nyakában kígyókkal szaladgáló csávó?” Igennel feleltem, mire ő ábrándozva hozzátette: „Bárcsak nekem jutott volna eszembe a mutatványod!”

cooper_snake_22.jpg

Elvis ezt követően intett Coopernek, hogy kövesse a konyhába, ahol kihúzott egy fiókot, és elővett belőle egy töltött 38-as pisztolyt, amit aztán Cooper kezébe adott, és közölte a megszeppent kollégával, hogy:

Most pedig megmutatom, hogyan kell elvenni a fegyvert attól, aki rád szegezi!

Ezután Elvis megparancsolta Coopernek, hogy fogja rá a pisztolyt, Alice-ünknek pedig a következő gondolatok cikáztak át az agyán:

Akár le is lőhetem. Volt Elvis, nincs Elvis. Vagy csak megsebesítem. Akárhogy is lesz, holnap minden újság címlapján én szerepelek majd. De végül nem az ezt sugalló sátáni hangokra hallgattam, hanem az angyalok intelmeire, és ekkor már eszem ágában sem volt ártani Elvisnek.

Coopert az zökkentette ki az elmélkedésből és a belső hangjaival folytatott vitából, hogy Elvis egy jól irányzott karaterúgással rögvest padlóra küldte őt, amint ráfogta a stukkert. Mr. Presley a csizmás lábfejét a rémült shock rocker nyakára helyezve önelégülten mosolygott le a magatehetetlenül heverő Alice-re:

Látod, pofonegyszerű az egész!

Haragszik-e az eset miatt Alice Cooper Elvisre?

Dehogy. Elvis az Elvis. Örülök, hogy olyasmit élhettem át vele, amit csak kevesen.

Most pedig hallgassuk meg Alice alkalomhoz illő, töltött fegyveres dalát:

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Alice Cooper választási gúnydala

Alice Cooper „tejelni” kezdett

Alice Cooper kalandja James Bonddal

Alice Cooper egy pap miatt maradt Alice Cooper

Kane Roberts: A rock géppisztoly-gitáros Rambója

Amikor Elvis kutyaszorítóba került (18+)

Pornódivat és rock and roll (18+)

Richard Lynch: Sose játssz a tűzzel!

A Scorpions és a Vaklárma bombanője (18+)

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

Ringo Starr és Barbara Bach különös házassága (18+)

Marlon Brando, a szexmániás guru (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8116506652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása