Old Time RNR Magazine

A folkból a rock ’n’ rollba! 51 éves Bob Dylan ’Bringing It All Back Home’ albuma

2016. március 23. - Sebők_Tamás

bob-dylan.jpgA ’Bringing It All Back Home’ Bob Dylan egyik megosztó albuma lett, mely 1965 márciusában jelent meg. A lemez már részben kitekintett a rock ’n’ rollba és az eddigi tipikus Bob Dylan dalszerzői kliséket sem tartalmazta. Ez sokakat örömmel töltött el, azonban Dylan esetében egy tudatos döntésről beszélünk, hiszen az előző lemeze, az 1964-ben megjelent ’Another Side of Bob Dylan’ kapcsán sokan megtámadták politikai beállítottsága miatt.

Bár a lemezen Dylan főként akusztikusan adja elő az olyan slágereket, mint a ’Subterranean Homesick Blues’ a ’Bob Dylan’s 115th Dream’, vagy a ’Maggie’s Farm’, mégis nagy port kavart, amikor 1965. július 25-én Dylan és zenekara először lépett színpadra torzított, elektromos hangszerekkel a Newport Folk Festivalon. A közönség a kezdeti döbbentség után hangos utálatba csapott át.

Summa summarum a ’Bringing It All Back Home’ mind a 11 dala Bob Dylan igazi művészetét képviseli. Az album részben a rajongóknak, részben pedig magának Dylannek készült. Mintha az előző lemezen kiadta volna magából minden dühét, és egy lecsillapodott, kiegyensúlyozott előadóval állnánk szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr758521486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása