Old Time RNR Magazine

Debütáló lemezével tört be a hazai zenei életbe a Soulbreakers (lemezkritika)

2016. március 23. - Sebők_Tamás

soulbreakers_zenekar.jpg2015 év végén dobta ki debütáló lemezét a fővárosi Soulbreakers csapata, akik már az első hallgatásnál levettek a lábamról az új anyagukkal. Mint az a nevükből is kideríthető, a soul-blues-funk-rock határmezsgyéin belül mozognak. A csapatot Pleszkán Écska, valamint Radovics László ’Kyru’ brutális énekpárosa vezeti, őket segíti, Mózes Zoltán dobos, Ratkóczi Huba basszusgitáron, valamint Péter Gábor gitáros. A teljes album a cikk alján meghallgatható.

Tíz igazi erőteljes, és hiteles dal került fel a korongra, javában angol szövegekkel, egyedül a ’Merengő’ című darab íródott magyar nyelven. Azt gondolom, hogy ez műfaj megköveteli az angol nyelvet, sokkal hitelesebb így előadva, bár a fent említett magyar nyelvű darab nem csak a nyelvezete miatt kiváltságos a lemezen, hanem mert Tátrai Tibor ebben a dalban vendégeskedett, és egy hatalmas szólót pirít bele. Gyönyörű blues ballada lett belőle.

De beszéljünk egy kicsit a többi dalról is. A ’Beat Up!’ című címadó dal könnyed, ritmusos lüktetésével nyitja fel a lemez kapuit. A ’Sweetest Temptation’ a Jimi Hendrix-et idéző gitárhangzás mellett a visszafogottabb dalok táborát erősíti. A ’Gotta Gimme Good Love’ és a ’Not About Love’-ban már erőteljesebben felszabadulnak az energiák. Nagyon jót tesznek a lemeznek ezek változatos dalok, szó sem lehet egysíkúságról. A ’Life Is a Circle’ egy igazi funk-rock dal. Amolyan Red Hot Chili Peppers-ös íz türemkedik elő, igazi John Frusciante-t idéző gitárdallammal és szólóval. Egyik kedvenc darabom. A ’Wicked World’-ben ismét előjön a Soulbreakers energikusabb, rockosabb oldala. Keresve sem találnánk jobb címet a dalnak. A ’Red Light Queen’-nél ismét visszafogottabb vizekre evezünk, egy kellemes dal született itt is, ami az őt követő ’I’ve Got The Power’-ről is elmondható. A lemezt a ’Hablaty’ című közel félperces outro zárja.

Én azt mondom, hogy aki valami különleges zenei élményre vágyik -különös tekintettel, arra, hogy hazai csapat zenéjét szeretné hallgatni-, annak nagyon erősen ajánlom, hogy füleljen bele az új Soulbreakers lemezbe. Nem fog csalódni! Én eldobtam az agyam tőle. Tűkön ülve várjuk a folytatást.

A teljes album itt meghallgatható

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr838521074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása