Old Time RNR Magazine

Hellacopters – Íme a svéd garázs rock óriások egyik régi-új dala, a ’My Mephistophelean Creed’

2016. május 12. - Sebők_Tamás

hella.jpgA világ garázs-rock rajongói valószínűleg a bőrükből ugrottak ki, amikor tavaly a svéd nagyágyú, a Hellacopters bejelentette, hogy az eredeti felállás újra összeáll egy svédországi bulira. Nem is olyan régen újabb szenzációként jelentették be, hogy az idén 20 éves ”Supershitty To The Max!” című  debütáló nagylemez apropóján a csapat egy 2 dalból álló 12”-es kislemezt is kiad, melyen a 90-es évek közepén született, azonban eddig sosem hallott dalokat hallhatunk. Nos egy szemfüles rajongónak köszönhetően nem kell júniusig várnunk, hiszen egy rádióadásban már elhangzott az egyik dal, a ’My Mephistophelean Creed’, amit most ti is meghallgathattok.

A dal remekül beleillik a Hellacopters 90-es évekbeli zenei stílusába, azonban azt meg kell említeni, hogy a 21. századi stúdiómunkálatok is észrevehetők a dalon. A gitárok hangzása már inkább Nicke Andersson új zenekara az Imperial State Electric felé húz, az ének is sokkal kiforrottabb, erőtől duzzadó. A dal hangulata azonban teljesen visszarepít minket a ’Supershitty To The Max!’ időszakba. Gonoszabb sötétebb, mint a későbbi anyagok. Azok számára, akik abban reménykednek, hogy a nyári koncert után lesz folytatása a Hellacopters-nek, Nicke Andersson egy nemrégiben készült interjúban elmondta, hogy ő továbbra is az Imperial State Electric-kel fog foglalkozni, és már az új lemez terveit készítik elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr928709874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása