Old Time RNR Magazine

„Semmi sallang nincs, csak fülbemászó dallamok” – Blackberry Smoke – 'Like An Arrow' (lemezajánló)

2016. szeptember 28. - Sebők_Tamás

blackberry-smoke-photo-600x426.jpgBevallom, kicsit szégyenletes, hogy vintage-rock rajongóként csupán közel egy éve ismerem a Blackberry Smoke zenéjét. Azonban nem is a tavalyi nagysikerű Holding All The Roses című albummal taroltak nálam, hanem a 2009-es Dixie-vel (Little Piece Of Dixie). Azért, kamatostul visszahoztam ezt a kimaradt lejátszási mennyiséget ebben az egy évben.

Az atlantai csapat nem tétlenkedik, elég sűrűn jelentkezik új lemezzel. Így tettek idén is, hiszen október 14-én jelenik majd meg a Like An Arrow című legújabb anyaguk. Nem szeretnék előre spoilerezni és minden dalon egyesével végigugrani, inkább egy amolyan „felhívás keringőre” jelleggel írom ezt a cikket.

12 vadiúj dal került fel a lemezre rengeteg hatást, számtalan ízt vittek az anyagba Charlie Starrék. A ’Waiting For The Thundert’ már korábban bemutatták. Ezt most ízelítőként behajítom ide, mert egy: rettenet jó, kettő: csipkebokor vessző: három talán ez a dal mutatja meg leginkább, milyen is a lemez. Dallamos, tökös, fülbemászó, és bár minden tisztelet, azt se hagyjuk ki, hogy helyeként sablonos megoldásokkal dolgoztak.

A Like An Arrow-t hallgatva a teljes délvidéket bejárhatnánk, annyi íz szorult ebbe a korongba. Sőt akár a pocsolyán túlra is átutazhatunk, mert biza Led Zeppelin hatásokat is hallunk nem egy helyen, a country, blues, slide-blues és a R’N’R stílusjegyek mellett. Ami szintén csak emeli a lemez összképét, az a hangzás. Pusztulat egyszerű, mégis annyira nyers, erőtől duzzadó. Az egyik kedvenc darabom mégis egy talán stílusidegennek mondható nóta, amit szintén hamarabb közzétett a csapat. A ’Believe You Me’ a ’60-as, ’70-es funky világát idézi melytől a Stax Records kemény hangmérnökei is lementek volna hídba.

Vendégszereplőt is hallhatunk az anyagon, Gregg Allman személyében. Mindent egybevéve egy változatos lemezt rakott össze a zenekar. A kemény zúzós dalok mellett a country-s, a balladisztikusabb akusztikus anyagok is megtalálhatóak. Ráadásul semmi sallang nincs, csak fülbemászó dallamok. Október 14-től elérhető az anyag, csekkoljátok le, és ha megjött a déli redneck hangulat, akkor, amíg grillezitek a mókust, tegyétek fel ezt a lemezt!

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3311749843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása