Old Time RNR Magazine

Ismét egyesítették erőiket a folk rock nagyurai

25 év után újra együtt zenélt Neil Young és Bob Dylan

2019. július 18. - Sebők_Tamás

image.jpg

Közös előadással zárta az írországi Kilkenny városában adott koncertjét a folk rock színtér két ikonikus figurája, Neil Young és Bob Dylan. A július 14-i „záróakkord” a Will The Circle Be Unbroken című dal volt, melynek különlegessége, hogy a két nagyágyú 44, valamint 25 évvel ezelőtt is ugyanezzel a himnusszal állt színpadra, utóbbi az eddigi utolsó közös előadásuk volt.

Igazán szerencsésnek érezhetik magukat Kilkenny lakói, ugyanis nem elég, hogy vasárnap este a rocktörténelem két prominens személyisége adott koncertet egymás után a Nowlan Parkban, az este megkoronázásául közösen adtak elő egy igazán különleges dalt.

Neil Young és Bob Dylan karrierjének közös idővonalára több állomást is feljegyezhetünk. 1975-ben San Franciscóban indult minden, amikor 9 dalra állt össze a páros. Snack! címmel mindösszesen 150 db bakelitlemez örökíti meg az akkori kollaborációt. Az idővonal második állomása a New York-i Roseland Ballroom, ahol 1994-ben ugyancsak felcsendült a Will The Circle Be Unbroken, majd negyed évszázaddal később a még mindig aktív legendák leseperték a korábbi évek emlékeire ülő port. A dalt egyébként több helyen Bob Dylan szerzeményeként tüntetik fel tévesen, máshol ugyancsak helytelenül Johnny Cash-t jelölik meg szerzőként, ám a dal eredetileg egy népszerű keresztény himnuszként kezdte térhódítását a 20. század elején.

Az előadásról „sajnos” csak amatőr felvételek készültek, és Young állítólag megemlítette, hogy semmilyen profi formában nem örökítik meg a vasárnap este történteket. Az amatőr felvételt alább láthatjátok, hallhatjátok.

További aktualitások a két „nagy öreg” háza tájáról: A hírek szerint még idén megjelenik a Neil Young & Crazy Horse új nagylemeze, a Netflixen pedig már megtekinthető a Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story című, Martin Scorsese által rendezett dokumentumfilm, amely az énekes-költő 1975-ös turnéjáról szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9514968352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása