Old Time RNR Magazine

„Mit gondoltál, majd sétálunk?” – A Scorpions legkínosabb limuzinútja

2019. szeptember 27. - Sebők_Tamás

scorpions_22_1.jpg

November 18-án Budapesten ad koncertet a német hard rock legenda, a Scorpions. Ennek apropóján most egy kis időutazásra hívunk benneteket, és egy olyan estére tekintünk vissza, ami az óriási zenei siker helyett egy rövid színjáték miatt vált emlékezetessé. 1985. augusztus 31-én az oakland-i Coliseum Stadion 13. alkalommal szolgált a Day On The Green Fesztivál helyszínéül. A rendezvény igazi csúcspontjához érkezett ebben az évben, a Metallica, Yngwie J. Malmsteen, a Ratt, a Y&T és az akkor ifjú titánnak számító Victory is koncertet adott a keretében. Ám manapság nem a kitűnő fellépések okán emlegetik a rocksajtóban, hanem a Scorpions kínos limuzinútja miatt...

Az esemény a remek koncerteken kívül egy 15 másodperces meghökkentő szituáció kapcsán került be a rocktörténelem nagykönyvébe. Az első nap a végéhez közeledett, és mindenki az estét záró Scorpionst várta. A backstage-ben Cliff Burton, a Metallica basszusgitárosa épp a Lynyrd Skynyrd-et méltatta, amikor Lars Ulrich dobos a közelből odaszólt neki: „Gyere, ezt látnod kell!” Ulrich tátott szájjal állt fel a székéből, ami nem csoda, mert nem mindennapi esemény szemtanúja volt.

A Scorpions tagjai elhagyták az öltözőjüket, és a színpad felé vették az irányt, ám az 50 yardos (kb. 45 méteres) távolságot két limuzinban utazva tették meg. James Hetfield a hihetetlen esemény láttán azonnal odapattant az egyik autó mellé: „Hé, emberek! Nem működik a lábatok, basszátok meg!?” − ordított a német rockerekre. Lars továbbra sem tudta felfogni a történteket, és álmélkodva így szólt egy mellette álló újságíróhoz: „Így viselkedik egy rocksztár?” 

A sokakat bosszantó rövid jelenetben az volt a legviccesebb, hogy a két limo együtt majdnem olyan hosszú volt, mint az öltözőből a színpadig vezető út.

Másnap egy interjúban Rudolf Schenkert, Herman Rarebellt és Klaus Meine-t faggatták az előző este történtekről.

„Headlinerek voltunk nem? − kezdte a gitáros igen komoly hangnemben. − Ehhez méltón érkeztünk a színpadra. Mit gondoltál, majd sétálunk? Az az előzenekarok feladata! Mi is csináltuk egykor. Most viszont a nap utolsó bandája voltunk, a rajongóink pedig elvárták tőlünk a stílusos belépőt.”

„De a rajongók nem láttak benneteket, csak azok a zenészkollégák, akik a backstage-ben voltak. Ők meg csak nevettek a helyzeten!” − reagált a riporter.

„Nevettek rajtunk? − értetlenkedett Klaus Meine meglepetten. − Miért nevettek rajtunk? Nem voltunk senkivel undokok, tisztelettel bántunk velük, erre kinevetnek...”

Az interjúból az is kiderült, hogy a csapat turnémenedzsere volt az ötletgazda, akinek köszönhetően az akkoriban Amerikában is igen komoly névnek számító együttes közröhej tárgya lett. A Scorpions látványos előadását beárnyékolta az 50 yardos limuzinút. A nap megjegyzése díjat pedig Cliff Burton vihette haza, aki így kommentálta a látottakat egy riporternek: „Ha Larson múlik a dolog, néhány év múlva mi is ugyanezt fogjuk csinálni. Komolyan beszélek, féltékeny a csávó!”

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr10015159392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása