Old Time RNR Magazine

Pálinkát, bluest, békességet...

II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban

2020. február 15. - Sebők_Tamás

45593374_2040880209306539_6351312970634493952_o.jpg

Tavaly nagy sikerrel debütált a kiskunfélegyházi Rocktár pálinka és blues fesztiválja. Szinte magától értetődő volt, hogy a rendezvény idén sem maradhat ki a Dél-Alföld egyik legkedveltebb zenei klubjának naptárjából. Ebben az évben összesen 8 fellépő várja a tradicionális magyar ital és a minőségi blues zene kedvelőit, február 22-én, szombaton 18 órától startol az igen színes zenei palettát felvonultató rendezvény.

Először látogat el hazánkba a neves spanyol rhtym ’n’ blues zenekar, a Los Peligrosos Gentlemen. 2012 óta rendszeres fellépői az európai blues fesztiváloknak. 2015-ben jelentették meg első, élőben rögzített lemezüket, amely a spanyol blues zenei sikerlistákon igen előkelő helyen szerepelt. A vintage hangzású kvartett a ’60-as évek swing és New Orleans-i zene világába kalauzol el bennünket. A csapatot olyan nagy elődök inspirálták, mint Little Walter, Ray Charles, T-Bone Walker, Johnny "Guitar" Watson, vagy a Fabulous Thunderbirds!

Nem hiányozhat a fellépők közül Pribojszki Matyi és Szász Feri „disznó duója”, a Grunting Pigs sem. A páros európai klubok és fesztiválok rendszeresen fellépője, emellett pedig hazánk egyik legismertebb blues zenei szerzőpárosa. A hazai vonalat erősíti továbbá a szegedi Rambling Blues zenekar, akiknek stílusa elsősorban a '20-as, '30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, így az akusztikus gitár mellett dobro, szájharmonika és mosódeszka is állandó kelléke lesz koncertjüknek. Szintén a napfény városából érkeznek 9 fős csapattal a blues testvérek, azaz a Blues B.R.Others Show, stílusuk a blues, funky, rythm ’n’ blues, jazz világából építkezik.   

A tavalyi év után idén is színpadra lép a kecskeméti ötösfogat, a Bitter Monday, akiknek az az ars poeticája, hogy nem a legismertebb blues számokból építik fel repertoárjukat, hanem a nagyközönség által itthon kevésbé ismert előadók zenéit mutatják meg. Klasszikus blues, blues rock és némi „bluesosított” irodalom is szerephez jut majd szombat este, méghozzá a tiszakécskei Spontán Blues Band előadásában. A testvérműfajok: a soul és a jazz, valamint némi improvizáció sem maradhat ki a sorból, mindezt a The Portrait Session szolgáltatja majd. A zenekarok mellett szóló produkciót is láthat a közönség, Ongjerth Dávid az autentikus Mississippi delta blues világába kalauzolja el a hallgatóságot.

 

Facebook eseményhez katt a plakátra!

82900204_10157084472921279_3512536198696402944_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9315475096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása