Old Time RNR Magazine

Who: Rendhagyó füvesítés a stadionban

2020. június 01. - Teakbois

who_1975_20.png

A brit rockszíntér körülrajongott rebelliseiből álló, a My Generation-nel egy egész nemzedék himnuszát jegyző és napjainkig több mint 100 millió albumot eladó Who 1976. március 21-én lépett fel a kaliforniai Anaheimben lévő Angels Stadionban. A banda 1975-ös stúdióalbuma, a The Who By Numbers népszerűsítése végett érkezett, de a koncert nem zajlott zökkenőmentesen. Ráadásul utána olyan fű kezdett nőni a helyszín gyepéből, amelyet rekreációs szándékkal, nem pedig sporttevékenység céljából szoktak használni.

A Who 1976-ban állt utoljára úgy színpadra, hogy legendás dobosuk, a két évvel később már halott Keith Moon csúcsformában tette a dolgát. A show remekül sikerült, viszont az anaheimiekből előhozta a bujkáló fenevadat. A gyepre csupán az 55 ezer főnyi közönség ötöde fért oda, ám igen hamar kiderült, hogy az ülőhelyesek is ugyanott szeretnének tombolni, és amikor ez nem sikerült nekik, össze-összecsaptak az állóhelyesekkel. Ráadásul pár ezer ember jegyhiányában kint rekedt, és ettől úgy felforrt az agyvize, hogy nekifeszült a stadion falának, azt egy helyen bedöntötte, majd egy részük benyomult a nézőtérre. Ekkoriban még nem voltak érvényben olyan szigorú biztonsági intézkedések a rockkoncerteken, mint manapság, így a fizető közönség soraiban és az illegálisan behatolók között is szép számmal akadt, aki szívható füvet és kannabiszmagokat egyaránt hozott magával. A nagy kavarodásban és dulakodásban sokan elhullajtották féltett tulajdonukat, és ez okozta pár nappal később a kínos incidenst.

Amíg a stadion megrongált falát helyre nem állították, szó sem lehetett további baseball-meccsekről, ám mialatt erre sor került, impozáns marihuánaültetvény sarjadt a gyepen. A fő pályafelügyelő, Joe Verdi csak azt követően jött el ismét a stadionba, hogy a munkások végeztek, és meghökkentő látvány fogadta: nagyjából 500, a pályán teljes összevisszaságban előbukkant kendernövényt fújdogált a lágy szellő. Verdi azonnal értesítette a stadion igazgatóját, Tom Lieglert, aki pedig felvette a kapcsolatot a polgármesterrel, William J. Thommal. Thom ezek után könnyed hangvételű nyilatkozatban közölte a várossal, hogy mi történt, hozzátéve: egyelőre jól fogynak a jegyek a hamarosan esedékes baseball-meccsekre, úgyhogy a stadion nem szorul rá, hogy beszálljon a fűbizniszbe. Természetesen rengetegen jelentkeztek a lakosok közül, hogy segítenek a polgármesternek megszabadulni a „gaztól”, de Thom sejtette, hogy csupán ingyenes betépési lehetőséghez akarnak jutni, ezért inkább a saját embereivel gyomláltatott. A napjainkban is aktív Who egyébként azóta – tehát 44 éve − nem kapott újabb koncertmeghívást Anaheimbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7015734042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása