Old Time RNR Magazine

Négybetűs szóért tartóztatták le a Deep Purple énekesét

2021. január 23. - Teakbois

coverdale_36.jpg

1993-ban került a mozikba A pusztító című bárgyú sci-fi szatíra Sylvester Stallone főszereplésével, amelyben a rezzenéstelen arcú Mr. Muszkli az 1990-es évek elején hibernált zsarut alakít, akit 2032-ben felolvasztanak, hogy elbánjon egy szintén a régmúltból előkerülő bűnözővel. Stallone olyan világba csöppen, amely nem csupán végletesen polkorrekt, de a csúnya beszédet sem tűri, és amint egyetlen szitokszó is elhagyja Slyunk száját, egy géphang megfeddi, majd bírságot kap. Rambo és Rocky életre keltője azonban egész olcsón megúszta David Coverdale-hez, a Deep Purple énekeséhez képest, akit 1975-ben tartóztattak le káromkodásért.

A brit hard rock éllovasai 1975. november 13-án léptek fel az új-zélandi Aucklandben lévő Western Springs Stadionban. A banda tagjai privát repülővel érkeztek az országba, majd ünnepélyes keretek közt átvették a helyi eladások után járó aranylemezeiket (az elsőrangú Stormbringer volt az épp aktuális albumuk), és végig úriemberként viselkedtek. Úgy tűnt, a koncert is zökkenőmentesen fog lezajlani, ám a Deep Purple énekese, David Coverdale képtelen volt kiegyezni a cenzúrával. Színpadra lépés előtt ugyanis a szervezők közölték vele, hogy a legismertebb négybetűs angol szót (FUCK) semmiképp sem mondhatja ki, ugyanis ha így tesz, a fogdában fog kikötni.

coverdale_22.jpg

Coverdale-nek persze ettől jött meg istenigazából a kedve, hogy megmutassa, mennyire furfangos legény: egy kósza fuckot sem eresztett meg, viszont a dalok közötti szünetekben felsorolta szinte az összes olyan, nem kevésbé trágár angol kifejezést, amely helyettesítheti a tiltott szót. Azonban nem emiatt vitték el a fellépés után a rendőrök, hanem azért, mert a buli hevében arra kérte a 15 ezer fős közönséget, hogy ha már neki nem szabad, ordítsák ők torkuk szakadtából, hogy fuck. Mint kiderült, ezzel törvényszegésre biztatta a tömeget, amelynek szintén nem lett volna szabad nyilvánosan és hangosan fuckolnia. Természetesen a nevetséges és roppant kínos eset az új-zélandi sajtó figyelmét is felkeltette és jó nagy publicitást biztosított a zenekarnak. Coverdale végül a kiszabott bírság megfizetése után elhagyhatta a celláját, hogy a Deep Purple továbbmehessen Ausztráliába, ahol hét koncertet adtak.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Cozy Powell: Tánc az ördöggel

Whitesnake: „Én inkább az idomárnőre másznék rá…” (18+)

Whitesnake: „Szerelemre” felkészülni!

Whitesnake: Szerelemvadász, a feministák rémálma (18+)

Rázd a fámat, baby! – Amikor Jimmy Page és David Coverdale egyesítette (férfi)erőit

Amikor a Deep Purple a hátsó bejáratot használta (18+)

Az ördöggel cimborált a Deep Purple gitárosa

Deep Purple: Sziklaszilárd, tüzes és kőkemény

A Deep Purple és a horrorkirály

Amikor George Harrison fellépett egy Deep Purple koncerten

Deep Purple: A hard rock királyai és a pingpong királynője

Jon Lord: Úriember és vérbeli rocker

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9316400986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása