Old Time RNR Magazine

Bob Seger és a listavezető Razzia

2021. augusztus 01. - Teakbois

seger_24.jpg

1987 augusztusában lett listavezető az USA-ban az Eddie Murphy főszereplésével készült bűnügyi vígjáték, a Beverly Hills-i zsaru 2. betétdala, a Shakedown (azaz Razzia). A nótát az amerikaiak egyik kedvenc rockere, Bob Seger (az Old Time R’N’R Magazine névadója) énekelte fel, ám a világhírű muzsikusnak máig nem sikerült megbarátkoznia legnagyobb slágerével.

A tempós, a film hangulatát híven tükröző és vidám Shakedown a Beverly Hills-i zsaru 2. zeneszerzőjének, Harold Faltermeyernek (valamint Keith Forseynek) az agyszüleménye, az énekesi feladatot ellátó Seger pedig némi szövegmódosítással járult hozzá a végtermékhez. A Shakedown-t 1988-ban a legjobb eredeti filmes betétdal kategóriájában Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, de mindkét gálán veszített a Dirty Dancing-ben elhangzó (I’ve Had) The Time Of My Life-fal szemben. Seger sosem csinált titkot abból, hogy nem érzi sajátjának a nótát: az Oscar-átadón Little Richard énekelte helyette, 1994-ben megjelent első Greatest Hits albumáról pedig szándékosan „lefelejtette”. A Shakedown-t eredetileg Glenn Freynek, az Eagles gitáros-énekesének kínálták fel, aki az első Beverly Hills-i zsaru film betétdalával (The Heat Is On) a 2. helyig jutott a tengerentúli slágerlistán. Frey azonban nem sokkal a munka esedékessége előtt torokgyulladás miatt visszalépett, így a lehetőség a szintén detroiti származású Seger ölébe hullott. Bobunk feleslegesen szégyenkezik a Shakedown miatt: pont az a fajta könnyed és laza rockdal, amellyel bármelyik nyári estét feldobhatjuk.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

Amikor az Eagles gitárosa a Miami Vice-ban szerepelt

Amikor Tom Petty felbosszantotta Eddie Murphyt

Tengerparti táncparti Little Richarddal

Little Richard, a rock and roll eksztázis ősapja

Brigitte Bardot, a motoros díva (18+)

Mindenre kapható modellek életveszélyben (18+)

Az „elszálló” ügyvéd és a bájos hippilány (18+)

Cápa- és kincsvadászat Vad Kornéllal (18+)

A simlis bankrabló és a vagány szende (18+)

Ken Russell és a világ legszexibb operafilmje (18+)

A két Derek, Donald Trump és a kéjsóvár szellem (18+)

Sophia Loren elátkozott románca (18+)

A tanárnő, aki a diákja tüzével játszott (18+)

Franco Nero, a rettenthetetlen cápavadász (18+)

Két fejjel sem fenékig tejfel az élet! (18+)

Így nem lehet egy hölggyel bánni! (18+)

Fekete Éva, a legszebb kígyóbűvölő (18+)

James Bond kedvese az óriásaligátor ellen (18+)

A zsoldos, aki lesmárolta a diktátort (18+)

A magánkopó és a kéjsóvár díva (18+)

Végzetes telefonhívás (18+)

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7816644726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Taylor 2021.08.03. 22:56:14

Sosem gondoltam volna, hogy Bob Segerről fogok magyarul olvasni! Kevesen ismerik Őt itthon. A Frey-Seger kapcsolat nem véletlen. Mindketten Detroit szülöttei és igazi jó barátok voltak. Sajnálom Glenn-t! Isten nyugosztalja!
süti beállítások módosítása