Old Time RNR Magazine

Jimi Hendrix és a vérivó múzsa

2021. október 10. - Teakbois

wilson_hendrix_22.jpg

1969 augusztusában született, de csupán 1971 októberében, a posztumusz Rainbow Bridge albumon látott napvilágot a mindössze 27 évesen, altató-túladagolásban elhunyt Jimi Hendrix egyik utolsó szerzeménye, a funk ritmizálású Dolly Dagger.

A húzós tempójú nóta szövegét Hendrix energikus barátnője ihlette (tegyük hozzá: általában egyszerre több is volt neki). A fehér és fekete szülőkkel rendelkező Devon Wilson 1943. október 20-án született Milwaukee-ben, és tinédzserként elszökött otthonról. New Yorkba érve hamar a helyi klubélet prominens tagjává vált, és nem telt sok időbe, mire a legendás gitáros szeme is megakadt rajta. A rámenős és vidám természetű Wilson nem csupán Hendrix barátnője lett, de alkalmi drogdílere és kerítője is, aki rendszeresen hajtott fel telhetetlen kedvese számára édeshármasozásra nyitott ifjú hölgyeket.

wilson_hendrix_24.jpg

1969. november 27-én, Jimi Hendrix 27. születésnapján a pár elment megnézni a Rolling Stones Madison Square Garden-béli koncertjét. Hendrix úgy tervezte, hogy színpadra lép pár szám erejéig a zenekarral, mivel jóban volt a Stones minden tagjával, de végül Mick Jagger – aki félt, hogy a Hendrixre irányuló figyelem csökkenti a rá irányulót – az utolsó pillanatban lefújta a közreműködést. A koncert utáni partin Wilson folyamatosan Jaggerrel flörtölt Hendrix orra előtt, aminek a Stones frontembere különösen örült, mivel régóta vissza akart vágni a gitármágusnak, amiért az pár évvel korábban lefeküdt a barátnőjével, Marianne Faithfull-lal. Jagger a flört hevében elvágta az egyik ujját, Wilson pedig lenyalta róla a kicsorduló vért. Ez a jelenet inspirálta a Dolly Dagger azon sorát, amelyben Hendrix arról énekel, hogy a múzsa szájába vér ömlik egy sebből. Jimi Hendrix 1970. szeptember 18-án távozott az élők sorából, Devon Wilson pedig 1971. február 2-án ugrott a halálba a sztárok (Alice Cooper, Jim MorrisonBob Dylan stb.) és perverz különcök lakhelyeként funkcionáló Chelsea Hotel nyolcadik emeleti erkélyéről.

MÉG TÖBB TEAKBOIS-FÉLE RETRO:

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr6616714528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása