Old Time RNR Magazine

Mötley Crüe: Lányok! Lányok! Lányok!

2021. június 18. - Teakbois

motley_crue_22.jpg

1987-ben jelentette meg Los Angeles legcsajozósabb pernahajder alakulata Girls! Girls! Girls! című nagylemezét, amely a glam ízű metál mérföldkövének számít. A lemez címadó dala – amelyhez a maga módján tökéletes videoklip készült – nem más, mint ingyenreklám a napjainkig több mint 100 millió albumot eladó Mötley Crüe kedvenc sztriptízbárjainak.

Tovább

Ronnie James Dio: Az elf, aki meg akarta égetni a Napot

Kultikus albumok: Elf – Trying To Burn The Sun (1975)

2021. június 17. - Teakbois

dio_22.jpg

Mielőtt a Rainbow és a Black Sabbath frontembereként, valamint szólóelőadóként a hard rock és a heavy metal műfaj császárai közé emelkedett volna, Ronnie James Dio − „a zúzós zene Pavarottija” − többek között egy Elf nevű formáció énekese volt, amellyel összesen három albumot adott ki.

Tovább

Billy Gibbons: Sivatagi meló a ZZ Top nélkül

Billy Gibbons − Hardware (2021)

gibbons_24.jpg

Az 1969 óta létező és eddig több mint 50 millió albumot eladó ZZ Top főnöke, Billy Gibbons gitáros-énekes váratlanul megjelentetett egy szólólemezt pár hete. Kevésbé ismert tény, hogy ő egyébként időnként csinál ilyet, hiszen a zenekaron kívüli próbálkozásainak száma ezzel az anyaggal elérte a hármat.

Tovább

A Who dobosa pucéran mászott át Mick Jagger nejéhez

2021. június 14. - Teakbois

jagger_02.jpg

Mick Jagger, a Rolling Stones énekese 1971. május 12-én vette feleségül a nicaraguai modell-politológust, Bianca Pérez-Mora Macíast. A Jagger által „családias” hangulatúnak nevezett esküvőt a franciaországi Saint-Tropez-ba szervezték, ráadásul a nyári szezon kezdetére, úgyhogy szó sem lehetett intim hangulatról, Jaggeréknek és vendégeiknek a kíváncsiskodók tömegében kellett maguknak utat törni a templomig. Az újdonsült (és 4 hónapos terhes) Bianca Jagger már délutánra hullafáradt volt a felhajtástól, úgyhogy visszavonult a férjével közös szállodai lakosztályába, és nyugovóra tért, ám nem sokáig szendereghetett, ugyanis hívatlan látogatója érkezett…

FIGYELEM! Egyes illusztrációk meztelenséget ábrázolnak, emiatt csak 18 éven felüli és ilyesmire nem érzékeny olvasóink kattintsanak a „TOVÁBB” linkre. 

Tovább

Magas állami kitüntetést kapott a Yes billentyűse

2021. június 12. - Teakbois

Rick Wakeman, akinek a neve rendszeresen az első három helyezett között szerepel a zenei magazinok minden idők legnagyobb rockbillentyűseit felsoroló listáin (az Emerson, Lake & Palmer Keith Emersonja és a Deep Purple Jon Lordja mellett), arról értesült tegnap, hogy immár egy olyan listán is megtalálható a neve, amely a II. Erzsébet által idén állami kitüntetésben részesítetteket sorolja fel.

Tovább

Howlin’ Wolf: Üvöltő Farkas a mélyponton

2021. június 10. - Teakbois

wolf_22.jpg

A modern blues ősapjai közé tartozó amerikai énekes-gitáros, Üvöltő Farkas, azaz Howlin’ Wolf (igazi neve Chester Arthur Burnett, 1910. június 10 – 1976. január 10.) olyanokra gyakorolt hatást zsigeri muzsikájával, mint a Rolling Stones, a Doors és a Led Zeppelin, valamint Eric Clapton – az utóbbi állítólag személyesen fizette bálványa sírkövét annak halála után. A legendás előadó egyik leghíresebb dala az 1964-es Killing Floor, amelyet bűnügyi drámába illő saját élménye ihletett.

Tovább

Ted Nugent és a Nagy Fehér Bölény

2021. június 08. - Teakbois

02_2_11.jpg

Ted Nugentet valószínűleg egyetlen valamirevaló hard rock rajongónak sem kell bemutatni. Lenyűgöző riffjeivel és szólóival legalább annyi hívet szerezett magának, mint ahány potenciális rajongót vesztett szélsőséges politikai nézetei hangoztatásával, valamint vadászszenvedélye okán. Ezúttal azonban nem a gitáros megosztó közéleti tevékenységéről lesz szó, hanem arról, mi a közös benne, Charles Bronsonban, Matthew McConaugheyben és az X-aktákban.

Tovább

Miért nem volt ott a Jethro Tull a Woodstocki Fesztiválon?

2021. június 06. - Teakbois

jethro_tull_1969_22.jpg

A rocktörténelem legfőbb eseményei közé tartozó 1969-es Woodstocki Fesztiválon legalább annyi híres banda adott koncertet, mint ahányan nem éltek a felkínált lehetőséggel. A Doors például azért nem tette tiszteletét a rendezvényen, mert a tagjai úgy vélték, a Woodstockban rendezett „felhajtás” fele olyan sikeres sem lesz, mint az 1967-es Monterey-i Popfesztivál, a Led Zeppelin legényei pedig azért utasították vissza a felkérést, mert eszük ágában sem volt más népszerű előadókkal osztozni a színpadon és a közönségen. Az ekkoriban még csak a feltörekvő brit alakulatok sorát erősítő Jethro Tull azonban konkrétan „antirocker” hozzáállás miatt nem szerepelt a fellépők listáján.

Tovább
süti beállítások módosítása