Alice Cooper egy pap miatt maradt Alice Cooper

2019. augusztus 24. - Teakbois

cooper_04.jpg

Bár ő a shock és a horror rock egyik ősapja, Alice Cooper (akit valójában Vincent Damon Furnier-nek hívnak) jó ideje hívő keresztény: a zenéje és a színpadi imidzse nem alakult át ennek hatására, az életvitele viszont annál inkább.

Tovább

Amikor Meat Loaf számára Cher volt az ideális nő

2019. augusztus 23. - Teakbois

meat_loaf_cher_02.jpg

A Dead Ringer For Love Meat Loaf 1981-es, Dead Ringer című stúdióalbumán található, amelynek minden tételét Jim Steinman írta, noha ekkoriban nem volt épp kebelbaráti viszonyban a testes énekessel. A szám sikeréhez nagyban hozzájárult az a tény, hogy egy Cherrel készült duettről van szó.

Tovább

Hivatalosan is prog istenség lesz a Pink Floyd dobosából

2019. augusztus 22. - Teakbois

mason_04.jpg

Szeptember 12-én tartják a londoni Underglobe Színházban a Progressive Music Awards 2019 díjátadó ceremóniáját, amelynek keretében a Pink Floyd dobosa, Nick Mason Prog God titulust fog kapni. A progresszív műfaj istenként tisztelt nagy hatású művészei közül korábban Steve Howe (Yes), Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer), Jon Anderson (Yes), Peter Gabriel (Genesis), Rick Wakeman (Yes), Tony Banks (Genesis) és Ian Anderson (Jethro Tull) részesült ebben az elismerésben. 

Tovább

Szerelemvadász: A feministák rémálma (18+)

2019. augusztus 20. - Teakbois

02_4_4.jpg

David Coverdale a Deep Purple 1976-os feloszlása után hozta létre a Whitesnake-et, amelynek már a neve is egy jókora fallikus szimbólum volt. A mikrofonállványát rendszeresen a hímtagja meghosszabbításaként használó énekes egydimenziós, szexmániás szövegei szemernyi kétséget sem hagytak afelől, hogy a minőségi hard rockot játszó csapat kizárólag a főnöke méretesnek kikiáltott kígyójáról és annak a szebbik nemre gyakorolt hatásáról írja a dalait. 1979-ben, Lovehunter című második albumuk megjelentetésekor, azonban a szokásosnál is jobban magukra haragították a folyton a nők tárgyiasítása miatt aggódó feministákat (akik egyébként a férfiak tárgyiasítása miatt nem nagyon szokták felemelni a szavukat).

Tovább

Rabosított rocksztárok

2019. augusztus 19. - Teakbois

02_1_3.jpg

A rock a lázadás zenei szócsöve, ezt mindenki tudja… Ennek ismeretében nincs mit csodálkoznunk azon, hogy kedvenc rocksztárjaink közül jó néhányan legalább egyszer, vagy akár többször is összeütközésbe kerültek a törvénnyel, és az ilyen alkalmakkor szép kis fotó készült róluk az őrszobán. E képek közül mutatunk meg most párat.

Tovább

Retro rocktámadás a Barba Negra Track-ben

Ozone Mama, Asphalt Horsemen, Peter Kovary & The Royal Rebels

2019. augusztus 18. - Teakbois

om_3.jpg

Aki szereti a vaskos riffekkel megtámogatott, klasszikus stílusú rockzenét, az augusztus 22-én, 18:00-ás kezdéssel három dózist is kaphat belőle a budapesti Barba Negra Track-ben.

Tovább

Rock és metál David Hasselhofftól

2019. augusztus 17. - Teakbois

david.jpg

Valószínűleg 2019 legbizarrabb zenei albuma kerül a boltokba szeptember 27-én, akkorra várható ugyanis a Knight Rider és a Baywatch című amerikai kultsorozatok mémkirály sztárjának legújabb lemeze, amelyen a progresszív és az alternatív rockszíntér neves előadói, valamint heavy metal muzsikusok működnek közre.

Tovább

Szimfonikus koncertfelvétellel jelentkezik Steve Hackett

2019. augusztus 16. - Teakbois

hackett_02.jpg

Október 25-én szimfonikus élő felvételt jelentet meg a Genesis egykori gitárosa, Steve Hackett. A Genesis Revisited Band & Orchestra: Live At The Royal Albert Hall című Blu-ray és dupla CD az InsideOut kiadó gondozásában kerül a boltokba.

Tovább

„Mi voltunk Woodstock hangpróbája...”

Interjú Nancy Nevinsszel, a Sweetwater énekesnőjével

2019. augusztus 15. - Teakbois

07_6.jpg

A Los Angeles-i Sweetwater volt az első rockzenekar, amely az 1969-es Woodstocki Fesztivál színpadára lépett szórakoztatni a közönséget (előttük Richie Havens folk énekes-gitáros triója adott koncertet). A Sweetwater hasonló tőről fakadó pszichedelikus rockot játszott, mint a Jefferson Airplane, de több lényeges különbség is akadt a két formáció között. Egyrészt Nancy Nevins gyönyörű hangja bájosabb és gyengédebb a szintén kiváló Grace Slickénél , másrészt a csapat rendhagyó módon alig használt gitárt, viszont a fuvola és a cselló központi szerepet töltött be náluk. A határozott, erős egyéniségű énekesnővel készült interjúmat a fesztivál 50. évfordulója alkalmából osztjuk meg veletek.

Tovább