Szombaton Americana fesztivál a TEMI-ben

2020. február 17. - Teakbois

megujabb_americana_fb_cover.png

Az americana egy olyan zenei irányzat, amely különböző amerikai zenei hagyományokból táplálkozik: a folk, a blues, a country és a rock n' roll egyaránt inspirálja, és ezek által új hangvilágot hoz létre. Az Americana tehát szorosan kapcsolódik az amerikai zene ismert műfajaihoz, de különbözik is tőlük.

Tovább

Sci-fit forgatnak az Emerson, Lake & Palmer dalából

2020. február 15. - Teakbois

elp02.jpg

Futótűzként terjed a hír a prog rock rajongóinak körében, hogy sci-fi mozifilmet forgatnak az Emerson, Lake & Palmer 1973-as dala (vagy inkább rockszimfóniája), a Karn Evil 9 alapján. A rendhagyó ötlet a Radar Picturestől származik – ennek a filmstúdiónak köszönhető például a népszerű Jumanji franchise is −, a forgatókönyvet pedig a Robocalypse és a The Andromeda Evolution című sci-fi bestsellerek írója, Daniel H. Wilson készíti el.

Tovább

Pálinkát, bluest, békességet...

II. Forrás Pálinka és Blues Fesztivál a Rocktárban

2020. február 15. - Beardman52

45593374_2040880209306539_6351312970634493952_o.jpg

Tavaly nagy sikerrel debütált a kiskunfélegyházi Rocktár pálinka és blues fesztiválja. Szinte magától értetődő volt, hogy a rendezvény idén sem maradhat ki a Dél-Alföld egyik legkedveltebb zenei klubjának naptárjából. Ebben az évben összesen 8 fellépő várja a tradicionális magyar ital és a minőségi blues zene kedvelőit, február 22-én, szombaton 18 órától startol az igen színes zenei palettát felvonultató rendezvény.

Tovább

Végtelen utazás a Turbo iránytűjével

2020. február 13. - Beardman52

turbo_2020_4_small.jpg

Zenekari sajtófotó: Polonyi András

Tavaly ősszel hosszabb szünet után új, magyar nyelvű nagylemezzel tért vissza a Turbo zenekar, amelyről elsőként a Túl a fényeken című dalhoz mutattak be egy a bandához hűen ismét különleges technikával forgatott videóklipet. Majd nem sokkal később a Turbo az MTVA aktuálisan futó zenei műsorában, A Dal 2020 harminc induló előadója között tűnt fel Iránytű című dalával, amely mondhatni a Csillagból emberré album közönségkedvence, így kifejezetten megkívánt a nóta egy videóklipet.

Tovább

A pusztítás menyasszonyai

Nikki Sixx és Tracii Guns egylemezes kalandja

02_38.jpg

A '90-es évek kétségtelenül hullámvölgyek sorozatát jelentette a Mötley Crüe tagjainak. Az 1989-ben megjelent Dr. Feelgood a banda minden korábbi sikerét túlszárnyalta. Úgy tűnt, hogy a Mötley gépezete megállíthatatlan gyorsvonatként robog át "ezerkilencszázkibaszottkilencvenbe" . Rövid időn belül azonban komoly külső és belső problémák adódtak. 

Tovább

Kicsi Joe énekel, de nem káromkodik…

2020. február 09. - Teakbois

01_33.jpg

A Scorsese-féle maffiafilmek és a Halálos fegyver franchise legendás színésze, Joe Pesci több szakmában is kipróbálta magát, mielőtt 1976-ban a színészetbe fektetett energiája meghozta volna a gyümölcsét: borbélyként, csaposként és targoncavezetőként egyaránt húzta az igát. Azt viszont nem sokan tudják róla, hogy a 60-as években rocksztár szeretett volna lenni, és még egy szólóalbumot is kiadott.

Tovább

Hazai lázadók és brit világsztárok

Uriah Heep + Peter Kovary & The Royal Rebels koncerten jártunk

2020. február 08. - Teakbois

84395440_1053589555033958_2965094792360361984_o.png

Az idei évben több kultikus tiszteletnek örvendő és évtizedek óta aktív rockbanda is tiszteletét teszi nálunk: a Judas Priest, a KISS és az Aerosmith nyáron érkeznek a Budapest és a Puskás Arénába, a Uriah Heep pedig már február 5-én felkereste a Barba Negra Music Clubot. A nem túl szerencsés napválasztás (szerda) ellenére megtelt a hely, és bár e sorok írója nem teljesen azt kapta, amire számított, mégis kárpótolva érzi magát. Lássuk hát, mi is történt…

Tovább

A Bon Jovi hamis orgiája (18+)

2020. február 06. - Teakbois

01.png

Egyértelműen a Bon Jovi számít a rocktörténelem legcsaládbarátabb zenekarának, szépen megkomponált imázsuknak köszönhetően senkinek sem jutna eszükbe róluk, hogy e fiúk lázadási hajlamtól fűtve kezdtek zenélni – sokkal inkább tűnnek egy csapatnyi vidám legénynek, akik a népes rokonsággal zajló grillezések közti időt töltik ki turnékkal és stúdiózással. 1985-ben azonban még bennük is lakozott némi kérészéletű kalandvágy, és amikor élelmes menedzserük úgy határozott, hogy a lemezeladás növelése érdekében mindenképp készíteni kell róluk egy pikáns fotósorozatot, egy percig sem kellett győzködni őket.

Tovább

5 rocksztár, aki tudósnak is elsőrangú

may_02.jpg

Albert Einstein, a 20. század nagy zsenije imádott hegedülni. Egyszer megkérdezte Gregor Pjatyigorszkij orosz gordonkaművésztől: „Hogyan játszottam?”, mire Pjatyigorszkij szarkasztikusan azt felelte: „Nos, relatíve jól!”. Ma már mindenki tudja, hogy Einstein inkább a tudományos érdemeivel írta be magát a történelemkönyvekbe, mint zenei tehetségével. Ugyanakkor számos kutatás bizonyítja, hogy a zene kedvezően hat a kreativitásra, a muzsika és a tudomány sokszor kéz a kézben járnak. Lássuk hát, ki az az 5 #oldtimerockandroll muzsikus, aki tudományos téren is elismertté tudott válni!

Tovább

Júdás papjaival az ágyban

2020. január 31. - Teakbois

09_5.jpg

Rob Halford, a szirénahangú „metálisten” a Judas Priesthez való csatlakozásakor egy szadomazo szexbolt eladójaként kereste kenyerét. (Robunktól nem áll távol az önirónia, úgyhogy A por című 2002-es amerikai krimivígjátékban régi munkakörében tűnik fel egy nyúlfarknyi szerep erejéig.) Pár évvel később a bizarr segédeszközöket és extravagáns ruhákat kínáló üzletben töltött időszakára visszagondolva döbbent rá arra, hogy a homoszexuális vásárlók által kedvelt szegecses bőrcuccok remekül mutatnának egy kemény muzsikát játszó zenekaron, és végül Júdás többi papját is sikerült meggyőznie erről. A banda ezt követően nem csak muzsikájával, de öltözködésével is a többek közt Robéknak köszönhetően megszülető heavy metal színtér ízlésformálójává vált.

Tovább