Old Time RNR Magazine

Gondolj a kedvenc válogatás kazidra! Nah most képzeld el élőben előadva!

Tedeschi Trucks Band Live From The Fox Oakland (lemezajánló)

2017. március 27. - Sebők_Tamás

ttb.png

Nehezen tudnék olyan együttest mondani napjainkban, aki megközelítené azt a szintet, amit a Tedeschi Trucks Band képvisel, immáron 7 éve a soul-blues műfajban. Tavalyi Let Me Get By lemezük megjelenése után nemrégiben új élő albummal jelentkeztek, melynek a Live from the Fox Oakland címet adták. Ez az anyag a 12 tagú csapat második dupla Live CD-je (és Blu-Ray DVD), mely a tavaly szeptember 9-én adott az oaklandi koncertet örökíti meg.

Nem meglepő, hogy a zenekar nevét is adó házaspár kerül reflektorfénybe. Derek Trucks zseniális slide futamai a legtöbb dalban előjönnek, de azért nem kell félni az erősebb, torzított, hangsúlyos riffektől sem, akadnak ebből is szépszámmal a lemezen. Nem mehetünk el szó nélkül Susan Tedeschi lélekkel teli éneke mellett sem. Mindig elkápráztat, hogy ez a kishölgy, hogy présel ki magából ilyen vastag énekhangot. Megállhatunk itt mégegy szóra, mert Derek Trucks feleségére gitármunkája mellett nem mehetek el szó nélkül. Gondolhatnánk, hogy az alap ritmusokkal el van, ami részben igaz is, azonban úgy veszem észre, hogy egyre több szerepet kap a gitározás műfajában is. Szép kis lickeket, szólókat hallhatunk tőle is a koncert során.

Szinte várható volt, hogy túlnyomó többségben a Let Me Get By dalai jutnak főszerephez, de azért nem meg kell említenünk olyan feldolgozásokat is, mint Leonard Cohan tollából származó Bird On The Wire, a Miles Davis szerzeményeként híressé vált Ali, vagy épp a fenti videóban látható Derek & The Dominos feldolgozás, a Keep On Growing. Egy más felfogásban hallhajuk ezeket a klasszikusokat, azonban különlegességet adnak az egész lemeznek, melyben egyaránt ott van a blues, a gospel, a soul, a lágy dallamok és az erőteljes, koszos, délies attitűd. Nem is nehéz ezt elhinni, hiszen 12 ember hozza mindezt össze. Improvizatív játék, fúvósok, billentyűsök, vokalisták, ütősök, hajszálpontos, precíz és totálisan élvezhető játéka.

Hogyan is lehetne ezt az anyagot egyben jellemezni? Talán úgy, mint a kedvenc válogatás kazimat, csak élőben előadva. Nagyon stílusosra sikerült, amit úgy nagy általánosságban el lehet mondani a házaspár bármelyik anyagáról.

16427286_10155029498643493_6165025299467081786_n.jpg

 

Tedeschi Trucks Band Live From the Fox Oakland

 Don’t Know What It Means
Keep On Growing
Bird On The Wire
Within You, Without You
Just As Strange
Crying Over You
Color Of The Blues
These Walls
Anyhow
Right On Time
Leavin’ Trunk
Don’t Drift Away
I Want More
I Pity The Fool
Ali
Let Me Get By
You Ain’t Going Nowhere

A lemez értékelése: 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3112372249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása