Old Time RNR Magazine

Ljubljana/Brotherhood Of Eternal Love 2018/09/02 Víztorony

nyárbúcsúztató koncertbeszámoló

2018. szeptember 03. - fehersolyom

A debreceniek megszokhatták, hogy a Nagyerdei Víztorony remek zenei kínálatot, italokat és ételeket, élményeket biztosít-sőt néha RockVloggerek is feltűnnek ott műsorfelvétel céljából (konkrétan MI.)

Így nem lepődünk meg, hogy a pszichedelikus rock vizein evező Ljubljana kiváló érzékkel csapott le a valószínűtlen időpontra -az iskolakezdés előtti vasárnap este- hogy elbúcsúztassa a nyarat. 

És persze, egy ilyen menő zenekarnak dukál egy felvezetés is...így esett, hogy aznap este az LJ gyakorlatilag saját maga előzenekara lett. 

Hogy mi???

Nos, az történt, hogy a zenekar köré csoportosult baráti kör -amely egyébként illusztrisnak is mondható, hiszen benne van a Péterfy Bori gitárosaként ismert Mészáros Ádám, vagy a jelenleg inaktív The Orange Sofa zenei agya, Illó Pisti is- örömzenei projektbe fogott Brotherhood of Eternal Love néven, és mindenféle megfelelési kényszer nélkül összedobtak pár számot. Igen, ezek a számok pszichedelikusak, sokszor hosszúak, indokolatlan három gitár van bennük, több tételük instrumentális, meg van oylan is amiben kántálnak. Szóval seminem indokolja, hogy befussanak-mégis, szép számú közönség összegyűlt a csapat második koncertjén (első felvillanásuk egy nappal korábban egy nyilvános próba volt a saját próbatermükben). Néha azt hittem, hogy a Middlemist Red van a színpadon, néha azt, hogy Henry Rollins, néha meg azt, hogy Tarantino kedvenc új mexikói filmzenekreálói, mindenesetre idegen, de örömteli érzés volt olyan embereket látni, akik egyszerűen csak ZENÉLNEK, ÖRÖMBŐl, és kész...

bro.jpg

 A baráti örömzenélés után egy rövid átállást követően a Ljubljana zenekar vette át a színpadot (nagy változás ugyan nem történt a tagságban:D), és lenoymták a koncertjüket, amely színtisztán a rock and roll hőskorát idézte. És itt nem csak a dalok stílusásól, és megszólalásáról van szó, hanem az intrepletálásról is. 

A Ljubljana a magyar garage/pszichedelia revival közepébe érkezett, és mostanra lett annyira kiforott a produkció, hogy simán oda lehet tenni őket egy Middlemist Red, vagy egy Dope Calypso mellé. 

Örülök, hogy egy meglepetés koncert és egy meglepetés tüzijátékkal tudtuk a 2018-as nyarat búcsúztatni. 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7514218845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása