Old Time RNR Magazine

The Scoffs – Vissza a punk hőskorába

2020. május 17. - Sebők_Tamás

thescoffs_8x10_2.png

A punk rock történelem egyedülállóan gazdag korszakába repít vissza bennünket új, öt dalt tartalmazó EP-jével a seattle-i punk csapat, a The Scoffs. A Talk Is Cheap címet viselő kiadványon megtaláljuk a stílus hőskorának hatásait, amely a zenekar tagjainak játékstílusával vegyítve igazi 21. századi klasszikus punk albumot eredményez számunkra. Piszkos, gyors, és egy kicsit hazai is, ugyanis ritmusgitáros poszton Szakácsi Gábor, a C.A.F.B. frontembere is a bandát erősíti.

Négy srác a festői Seattle-ből, akik egyszerre ébresztették fel a hardcore punk és a rock ’n’ roll hű követőinek táborát. Ők nem egy pop-punk banda, ám az agresszív és gyors riffek közé becsempésztek némi érzékiséget. A Generation X, a Dead Boys, a 999, a Blitz, vagy Cock Sparrer nyomdokain indultak, ám nevük nem ismeretlen a nyugati parton, a SledgeBacket, a Dragstrip Riot-ot és a The Amazombies-t is erősítik. Tavaly közös zenei projektbe kezdtek, és gyorsan bemutatkoztak a helyi közönségnek.

A Scoffs muzsikáját négy egyedi zenei háttérrel rendelkező tag hozza létre. Gábor a magyar punk szcénából érkezett, Steve és Nate számára a punk, a rockabilly és az americana stílusok a meghatározók, a dobos, Rob pedig az amerikai punk élet meghatározó alakja. Kezdetben naponta akár három nagyvárosban adtak koncerteket, és munkájuk mellett órákat töltöttek vezetéssel, hogy ezt követően néhány ingyenes fellépésen mutassák meg magukat.

A Scoffs a közelmúltban adta ki Talk Is Cheap című debütáló kiadványát. A produceri feladatokat a seattle-i gitárikon, Evan Foster végezte, a koronát pedig a nemzetközi fronton méltán híres szakember, Jack Endino tette fel az EP-re, amely ezzel az államok észak-nyugati régiójának zenei unikumává vált.

A teljes anyagot itt tudjátok meghallgatni!

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9115703628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása