Old Time RNR Magazine

A legdrágább múzsa – A The Who gitárosának különleges világa

2016. szeptember 12. - Sebők_Tamás

index.jpgSzámos zenészt ismerhetünk, akik nem rejtik véka alá vagyonukat, bármikor büszkén mutatják be otthonaikat, gépparkjukat, „játékaikat”. A The Who gitárosa, Pete Townshend nem tartozik közéjük, azonban most egy speciális magazinnak beszélt, egyáltalán nem olcsó hobbijáról. Ez persze egy komplex dolog, hiszen abban a különleges helyzetben van, hogy a hobbija inspirálja munkájában a zeneszerzésben. Hogy mégis hogyan? Természetesen ezt is elmondta.

Pete Townshend igen régóta szerelmese a vitorlázásnak, és el sem hinnénk, hogy legalább annyi yachtja, hajója, csónakja van, mint ahány gitárja. Ahogy mondja az egész még fiatal korában kezdődött Nyugat-Londonban a Temzén. Egy motoros csónakkal utazott sok más kortársával. Szinte eldobta az agyát, amikor meghallotta a hajó és az annak csapódó hullámok különleges „zenéjét”. Ezek után sokszor próbálta az ott hallottakat visszaadni a zenéjében.

- A ’Baby O’Riley’ elektronikus introját például egy csobogó patak ihlette, de a teljes ”Quadrophenia” lemezt a tengeri utazásaim, a tenger különleges világa, a széllel való harcok impulzusai alkották meg. A ’Love, Reign O’er Me’ is az óceán közepén született egy esős napon. Nagyon különleges dal a karrieremben – emelte ki a gitáros.

Hogy ki is Townshend múzsája? A gyűjteménye legnagyobb, és számára a legkedvesebb hajó, a ’Gloria’. -  A tengeri kalandok miatt vásároltam. Most már úgy érzem, mintha kigúnyolna. Remek formában van a kislány. Ő az a hajó, akivel a világot is körbehajóznám, ha lenne elég időm – mesélt féltve őrzött kincséről Townhend, és reménykedve bízunk abban, hogy amíg a tengeren tölti szabadidejét, addig el leszünk látva jobbnál jobb dalokkal.

Néhány kép a 'Gloria'-ról:

gloria4jpg.jpg

 

gloria1.jpg

 

gloria2.jpg

 

gloria3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr5311700377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása