Old Time RNR Magazine

Irodalmi Nobel-díjat kapott Bob Dylan

2016. október 13. - Sebők_Tamás

bd.jpgZenében nyújtott újfajta költői kifejezőeszközei miatt 2016-ban Robert Allen Zimmermannak, ismertebb nevén Bob Dylannek adták át az Irodalmi Nobel-díjat.

A díjat ma délben vehette át az amerikai folk zenész. – Egy hatalmas költőnek számít az angolszász hagyományban – mondta a díj állandó titkára, Sara Danius. Dylan az első amerikai, aki elnyerte a díjat Toni Morrison 1993-as kitüntetése óta.  Danius beszédében arra is kitért, hogy zenész dalszövegei az ógörög nagyságok, Homer és Sappho műveit idézik.  

A mára 37 stúdiólemezzel rendelkező 75 éves művészt mindmáig legnagyobb slágerével, a Blowin’ In The Wind-el ismerte meg a világ. Később polgárjogi aktivistaként többször került összetűzésbe a törvénnyel. Bár könyveiben sokszor említi, hogy költőként tekintenek rá, azonban egyáltalán nem tartja magát annak. 75 évesen mégis a világ egyik legnagyobb irodalmi elismerését vehette át.

nobel.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8211802291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása