Old Time RNR Magazine

Amberjack – „Életünk koncertjére készülünk”

2017. augusztus 22. - Sebők_Tamás

ke_pernyo_foto_2017-08-10_14_27_46.png

Szeptember 8-án egy igazán tehetséges dél-afrikai blues-rock gitáros, Dan Patlansky ad koncertet az A38 fedélzetén. Egy erőtől duzzadó koncerthez egy energikus előzenekar is dukál. A szervezőknek az Amberjackre esett a választásuk, akik az elmúlt időszakban rendesen odatették magukat, és számos elismerést szereztek. Ismerjük hát meg a csapatot. Láng Vince énekessel villáminterjúzunk.

OTRNR: - Szia Vince! Nemrégiben jelent meg első nagylemezetek, a Storm. Milyen volt a közönség reakciója, hogy fogadták a lemezt?

Sziasztok! Azt kell, hogy mondjam, meglepően jól! Örültünk a szakmai elismerésnek is, de számomra sokkal többet jelent, ha ismeretlenek olyan üzeneteket küldenek, hogy a Coulda Been Love-ot, már tízszer meghallgatták és nem tudják kivenni a lejátszóból, vagy beleszerettek a Man’s Gotta Do-ba, stb. Egy csomó ilyen levelet kaptunk, és ez inspirál minket a következő lemezre, aminek már el is kezdtük írni a dalait.

OTRNR: - Hogyan mutatnád be olyannak, akihez esetleg még nem jutott el?

Nem vagyok annyira jó propaganda-dumákban. (nevet) Igazából hallgattam egy csomó jó zenét mostanában, Black Crowes-t, Blackberry Smoke-ot, Rival Sons-t, stb., és az jutott eszembe, hogy a mi zenénkben is megtalálhatóak ezeknek a bandáknak a stílusjegyei, de azért van egy külön világunk, ami megkülönböztet mindenki mástól, és szerintem ez nagyon érdekes. De az is lehet, hogy a saját gyerekét mindenki különlegesnek tartja? Ha reklámoznom kéne a lemezt, azt mondanám, hogy ülj be a kocsiba, nyomd be a Cockroach-ot a lejátszódba, és indulj el. És aztán ne csodálkozz, ha 15 perccel előbb érsz a célodhoz, mint szoktál.

OTRNR: - Lassan vége a nyárnak, hogy telt a közelmúlt?

Melósan. Szerencsére egy csomó helyen játszottunk idén nyáron, ami mindig öröm. De azért vannak nehézségek is. Mi is belefutottunk a vágóhídi próbaterem-megszüntetésekbe, és még mindig keressük a helyünket. Ráadásul történt némi változás a tagságban is, de erről majd megfelelő helyen és időben tájékoztatunk mindenkit. Nagyon készülünk a nyárból hátra lévő három bulinkra: augusztus 26-án a Sörolimpián játszunk, szeptember 3-án a Rock On Feszten, szeptember 8-án pedig régi álmunk válik valóra: az A38 hajó koncerttermében mutatjuk be a Storm dalait.

OTRNR: - A Dan Patlansky féle gitárközpontú blues-rock nem áll távol tőletek, Mit vársz a szeptember 8-i bulitól?

Nagyon készülünk, és várjuk ezt a bulit. Egyrészt azért, mert még sosem játszottunk a hajón, és tudjuk, hogy milyen különleges atmoszférája van a helynek. Ha igazán beindul a közönség, hullámzik az egész, tudtad? Majd kirakunk Marcinak hányózacskót, hátha tengeribetegsége lesz! Komolyra fordítva, nagyon várjuk Dan Patlansky műsorát is, mert a fickó tényleg elképesztően gitározik, és nagyon jó dalokat ír. Ugyanaz az örökség él benne is, mint bennünk: Stevie Ray, Clapton, Hendrix, és az igazi régi blues-gitárosok öröksége.

OTRNR: - És a szokásos zárókérdés: Mi várható ősszel, hogyan látod a közeljövőt?

Hideg lesz, és lehullanak a levelek. Ami az Amberjacket illeti, szerencsére zenélni fogunk. Ha pesti vagy, akkor szeptember elején kétszer is elcsíphetsz minket: pénztárcakímélő módon, szeptember 3-án délután 3-kor a Rock On Feszten a Barba Negra Trackben (belépő: 500 ft., ami lefogyasztható), vagy szeptember 8-án az A38 hajó gyomrában Dan Patlansky előtt. Ez utóbbi biztosan életünk koncertje lesz, úgyhogy akinek lába van, jöjjön. Ősszel jön egy új klip és egy csomó egyéb érdekesség, játék, és móka, amiket megtaláltok facebook- és instagram-fiókunkon. Kövessetek minket!

I ESEMÉNY I   I INSTAGRAM I   I FACEBOOK

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1512772872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása