Old Time RNR Magazine

Rabosított rocksztárok

2019. augusztus 19. - Teakbois

02_1_3.jpg

A rock a lázadás zenei szócsöve, ezt mindenki tudja… Ennek ismeretében nincs mit csodálkoznunk azon, hogy kedvenc rocksztárjaink közül jó néhányan legalább egyszer, vagy akár többször is összeütközésbe kerültek a törvénnyel, és az ilyen alkalmakkor szép kis fotó készült róluk az őrszobán. E képek közül mutatunk meg most párat.

 

Mick Jagger, 1967

02_4_3.jpg

A Rolling Stones énekesét drogbirtoklás vádjával vették őrizetbe, és a razzia során a csapat gitárosa, Keith Richards is lebukott vele együtt. Természetesen a banda kiváló ügyvédei azonnal aktivizálták magukat, és megmentették védenceiket… Majd az elkövetkezendő évtizedek során még több tucatszor tették meg ugyanezt. 

David Crosby, 1982

 02_2_3.jpg

A Crosby, Stills, Nash And Young és a Byrds tagját drogbirtoklás és illegális fegyvertartás miatt állították elő. Végül 11 hónapot kellett lehúznia egy texasi börtönben.

Janis Joplin, 1969

02_3_3.jpg

A világhírű blues énekesnőt egy tampai koncertje után tartóztatták le rendzavarás vádjával, mivel a színpadról a rendőröket sértegette. A bíró úgy vélte, Joplin csupán élt a szólásszabadság adta jogával, így nem kapott büntetést. 

David Bowie, 1976

02_16.jpg
A Cingár Fehér Herceget egy New York-i koncertje után kapcsolták le Iggy Pop társaságában némi fű okán. 

Jimi Hendrix, 1969

02_5_3.jpg

A gitárhőst a torontói repülőtérről vitték el bilincsben, miután heroint és hasist találtak a bőröndjében. Hendrix azzal védekezett, hogy valaki más tette a drogokat a csomagjába az ő tudta nélkül. A bíró elfogadta a történetét, és Jimi kiszabadult.

Jim Morrison, 1963

02_8_2.jpg

Az ekkor még cseppet sem rocksztár fiatalembert azért vitték be az őrsre Florida fővárosában, mert ellopta egy rendőr sisakját és esernyőjét, valamint megzavarta a közrendet, részegen hangoskodott az utca közepén, és még a letartóztatásnak is ellenállt.

Jim Morrison, 1970

 02_6_3.jpg

Ez a nyilvántartási fotó már azt követően született, hogy Morrison egy Miamiban tartott Doors-koncerten elővette a lomposát, és ezzel ismét csak megzavarta a közrendet, valamint erkölcsi fertőt teremtett. 

Steven Tyler, 1967

02_10_1.jpg

A New York állambéli Yonkers rendőrsége füvezés miatt vette őrizetbe az Aerosmith későbbi, több szempontból is „nagyszájú” frontemberét.

Jerry Lee Lewis, 1976

02_1.png

A rock and roll egyik királya a rock and roll egy másik királya, Elvis Presley memphisi otthona (azaz Graceland) előtt hadonászott töltött pisztollyal, azt követelve, hogy a riválisa bújjon elő, és küzdjön meg vele, mint férfi a férfival. Ráadásul nem kevés alkoholt fogyasztott előtte.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7215015144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása