Old Time RNR Magazine

Julian Sas, a szárnyaló blues-rocker

2019. augusztus 28. - Sebők_Tamás

julian_sas_2.jpg

Korosztályának egyik legjobb európai blues-rock gitárosa Julian Sas, aki nem ismeretlen a műfaj hazai rajongói előtt sem, hiszen a 49 éves holland zenész már öt alkalommal szerepelt a paksi Gastroblues Fesztiválon az elmúlt években. Budapesten már 12 év is eltelt azóta, hogy láthattuk őt, ezért is kihagyhatatlan a szeptember 11-i  lemezbemutató koncertje az Analog Music Hallban.

Hősünk 1970. május 29-én született a hollandiai Beneden-Leeuwenben, de nyolc-tíz éves korában Algériában is élt a szüleivel, aztán visszatértek a szélmalmok hazájába. Már gyermekként foglyul ejtette a gitár, és 12 évesen meg is kapta első profi hangszerét. Az iskola mellett játszott már zenekarokban, majd 1995-ben megalakította saját bandáját. Nehezen indult be a zenei karrierje, mert a megélhetéshez más munkákat is el kellett vállalni, így volt postás, építkezéseken dolgozott, majd egy számára jobban kézhez álló munkát csípett el, eladó volt egy hangszerboltban.

A blues csodájával az apja barátnőjén keresztül ismerkedett meg, aki megmutatta neki, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Johnny Winter és a többiek lemezeit, így kialakult a tanári kar. Ami viszont leginkább elbűvölte, az Rory Gallagher muzsikája volt. Az egyik interjúban elmesélte, hogy öt év alatt 21 koncertjét látta Rorynak, de mindegyik más volt! Hiába játszott különböző felállásokban, az energiaforrást mindig Rory Gallagher jelentette. Valami hasonlót érez az ember akkor is, amikor Julian Sas lemezeit hallgatja, hiszen a zenészek nála is változnak, de saját kisugárzása mindig megmarad. Rory hatása egyébként máig él Julian Sas dalaiban és lemezein, amelyből a mostani, „Stand Your Ground” című már 10. a sorban, de az idők során hat koncertalbuma is megjelent.

Mi az, ami ott van mindegyik Julian Sas dalban és fellépésen? A szenvedély és az odaadó szeretet, amit a zene iránt érez, és ez megérinti a közönséget is a koncertjein. ,,Minden nap jobb gitáros akarok lenni, mint az előző nap”– mondta az egyik interjúban. Aktuális turnéjával - és megújult zenekarával - zenei pályafutásának 25. évfordulóját ünnepli a kiváló gitáros, énekes.

Jegyek elővételben kaphatók a TIXA.HUonline rendszerében és személyesen a helyszínen, augusztus 31-ig 4.000, szeptemberben 4.500 Ft-os áron. A koncert napján a belépők ára 5.000 Ft lesz. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Julian Sas - gitár, ének // Fotis Anagnostou – basszusgitár // Roland Bakker - billentyűs hangszerek // Lars-Erik van Elzakker - dob

További információ: www.juliansas.com

Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 20:00

Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr8315028202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása