Old Time RNR Magazine

A „futballhuligán” rocksztár

2020. április 19. - Sebők_Tamás

1415541370538_wps_26_manchester_city_fc_via_pr.jpg

Angliában szentként kezelik az emberek a futballt, akárcsak a rockzenét. Nem ritka, hogy e két szegmens találkozik, és az újságok zenész klubtulajdonosokról, vagy épp a lelátón felbukkanó rocksztárokrók cikkeznek. Ám a dolog szent és sérthetetlen mivolta miatt nem ritkák a viszályos esetek sem. Az Oasis korábbi dalszerző-gitárosával, Noel Gallagherrel több labdarúgónak is meggyűlt már a baja, főleg Manchester piros oldaláról. Néhány igazán vicces esetet hoztunk nektek ezek közül. 

A Gallagher tesók születésük óta kékben látták Manchestert. A tagadhatatlan City szurkolók sosem kegyelmeztek a városi rivális United játékosainak, még akkor sem, ha történetesen egy-egy vörös ördög rajongott az Oasis zenéjéért. Wayne Rooney, az angol válogatott és a Manchester United korábbi csatára például egy nem mindennapi meglepetést kapott az idősebbik Gallaghertől. Az történt ugyanis, hogy az angol csatár felesége vásárolt egy gyönyörű Cherry Sunburst Gibson Les Paul Classic gitárt férje 22. születésnapjára. A pontot az i-re egy Noel Gallagher szignó tette volna fel, ezért Coleen Rooney annak rendje és módja szerint elpostázta a gitárt a rocksztárnak. Pár nap múlva a hangszer visszaérkezett a Manchester United sztárjához, akkor már így nézett ki:

cqdu9viw8aadwb0.png 

Noel egy interjúban elmondta, zenésztársával, Gem Archerrel büszkén festették át királykékre a 2000 fontos bordó Gibsont. Ám ez nem volt elég, a zenészek a Manchester City himnuszának (Blue Moon) refrénjét is ráírták a hangszerre, és hogy arra a bizonyos i-re is felkerüljön a pont, Noel egy személyes üzenettel tetőzte meg az egész „hadműveletet”:

Boldog Születésnapot Spongyabob!... Noel Gallagher

– írta, kicikizve ezzel a labdarúgó fizimiskáját.  

Wayne Rooney egy későbbi interjúban elmondta, többször cikkeztek arról, hogy a gitár egy jótékonysági aukción talált új gazdát, ám ezt a csatár cáfolta, majd elmondta, továbbra is őrzi a 22. szülinapi ajándékát. A revansra nem sokat kellett várni, a következő városi derbit a United nyerte épp Wayne Rooney góljával, aki a gólszerzés pillanatáról készült fényképet küldte el Gallaghernek, amit természetesen alá is írt.

640nevilleguitar3.jpg

Ám nem csak a United csatárát viccelte meg az Oasis rocksztárja, hanem a csapat ikonját, Gary Neville-t is. A történet szinte megegyezik a Rooney-s esettel. Gary egy Gallagheréhez hasonló Union Jack mintázatú gitárt vásárolt a szülinapjára, amit alá szeretett volna íratni Noellel. A gitáros azonban négyszer is felkarcintotta a M.C.FC. feliratot a gitárra, majd egy szépséges üzenetet írt a gitár testének hátoldalára.

Kedves Gary! Hányszor voltál angol válogatott? És tudod, hogy mennyit érdemelsz meg ezekből? Elmondom... k###ra egyet sem! Sok szeretettel: Noel Gallagher

Gary Neville sem vált meg a gitártól: egy későbbi beszélgetés során elmondta, hogy gyermekei öröksége lesz az aláírással nyilván értékének többszörösét érő hangszer. A sors pikantériája, hogy később a Sky Sport szakkomentátoraként dolgozó Neville és Gallagher nyilvánosan találkoztak egy derbi alkalmával, ami után Gary elmondta, megbocsátott a rocksztárnak. A kérdés azonban az, hogy elhangzott-e bocsánatkérés a másik fél részéről?

1415541360992_wps_24_noel_gallagher_speaks_wit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr6215619148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása