Old Time RNR Magazine

Muzsikáló színészek 5.

Johnny Depp

2017. március 05. - fehersolyom

Johnny Depp, napjaink egyik A-ligás sztárja, aki eredendően rockzenészként kezdte karrierjét 30+ évvel ezelőtt, és a helyzet jelenlegi állása szerint akként is fog nyugdíjba vonulni.

Cikkünk szempontjából tehát majdnem mellékes, hogy a gitáros/énekesként zenészálmokat dédelgető srác gyakorlatilag egy véletlen során vendégszerepet kap a Rémálom az Elm utcában-mára kultikussá vált-horrorjában, majd Oliver Stone Oscar díjas alkotásában, Szakaszban bukkan fel, innen pedig egyenes út vezet a Tim Burton féle Ollókezű Edward főszerepéig a többi pedig már szinte történelem.

Illetve annyira nem, hiszen zenei vénáját többször is megvillantotta zenei karrierjében, például a Cry Baby szívdöglesztő rockabilly zenészeként.

 

Depp karrierje azonban a kevésbé ismert "majdnem híres" kategóriás zeekarban, a The Kids-ben indult 1982-ben.

Ezt a kariert törte derékba a már említett hollywoodi karrier. Persze Depp befutott színészként sem távolodott el a zenétől, a !90-es évek elején nyitotta például Los ANgeles legendás klubját, a Viper Roomot, ami számos érdeks zenei projektnek, induló zenekarnak, szűkkörű exclusive bulinak adott otthont, de egy szomorú aktualitás miatt kerül címlapoka: River Phoenix  a kor egyik ikonikus színésze, Depp jóbarátja- a klub előtt lelte halálát heroin túladagolásban. Pintér miki ITT írt a helyről bővebben a grungery.hu hasábain. 

Ha már a grunge vonatkozásoknál tartunk, érdemes megemlékezni Johnny végtelen számú vendégszerepléséről- a színész ugyanis az utóbbi években egyre gyakrabban lép fel ismert zenekarokkal beugrós szenészként. Itt például a Pearl Jambe ugott be pengetni egy kicsit:

De a keményebb műfajok sem állnak távol tőle, Marilyn Mansonhoz sem volt neki ciki beugrani:

Bár az örökifjú J.D. még az idén is visszatér a kissé már unalmas, de biztos bevételt hozott Jack Sparrow szerepében, de ideje nagy észét egyre inkább a zenélés tölti ki: nem véletlen, hogy a The Rolling Stones elnyűhetetlen tagja, Keith Richards mellett vett házat, azzal a nem titkolt céllal, hogy gitárleckéket vegyen a rocklegendától. Persze, ennek a kapcsolatnak nyoma van a filmtörténelemben is:

Depp nevéhez fűződik a Hoollywood Vampires nevű projekt feltámasztása is: ez eredetileg egy rocksztárok alkotta baráti klub volt, ahol az old time korszak nagyágyúi Alice Cooper vezetésével összejártak inni, és muzsikáni. (csak úgy viszonyításképpen néhányan a tagságból: Joe Walsh, John Lennon, Keith Emerson).

A 2015 újraindult projektben JD, Alice Cooper, és az Aerosmith gitárosa, Joe Perry alkotja az alaptagságot. Mellettük pedig Matt Sorum, Duff McKagan, Tom Morello, és hasonló kaliberű muzsikusok ugranak be egy kis rock-classic felelevenítésre.

Johnny ebben a társaságban mostanság sokkal szívesebben mozog, mint a kamerák előtt, nem is csodáljuk. Long Live R'n'R:

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3412312499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása