Old Time RNR Magazine

Hamarosan megnyitják a Jimi Hendrix Parkot Seattle-ben

2017. június 13. - Sebők_Tamás

jhp1.jpg

Az elmúlt évek adománygyűjtéssel, tervezéssel, fejlesztéssel telt időszaka után a Seattle-i Jimi Hendrix Park készen áll a megnyitásra. A város központjában, a Northwest African American Museum mellett elhelyezett 2,5 hektáros parkot 2.2 millió dolláros költségvetésből hozták létre.

Június 17-én déltől várja a művészet és a zene híveit Seattle egyik legnagyobb rockzenei ikonjának emléket állító komplexuma. A park bejáratánál máris egy óriási Hendrix aláírás fogadja a látogatót, ahonnan a központba vezet az út, melyet végig járva megismerhetjük a legendás gitáros életútját és dalszövegeinek részleteit, amolyan idővonalszerűen. A parkban négy esőkert, számos fa, virágok, bokrok, és pillangókertek is helyet kaptak, mindez a környezetünk fenntarthatóságának védelmében. Valószínűleg a környezetvédelem nyomatékosításának érdekében kapott helyett több bicajtároló is a parkban, de egy információs kioszk is segíti a vendégeket a tájékozódásban.

jhp2.jpg

A megnyitó ünnepséget szombaton déltől tartják. A szalagot Jimi testvére, Janie vágja át. A színpadot ezek után Michael Wansley ceremóniamester veszi át. A délután folyamán olyan művészek szórakoztatják a közönséget, mint Henry Cooper, a Peace & Red Velvet, a The Hollers, Grace Love, vagy Ayron Jones, valamint a Youth Speaks költői, Carlynn Newhouse és Azura Tyabji. Ezeken felül a családok délután 5 óráig kóstolhatnak különböző gasztronómiai kincseket, de műveltségi vetélkedőn és néhány művészeti tevékenységben is részt vehetnek. Az esemény fő támogatója a Seattle-i Környezetvédelmi Múzeum.

jhp3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr1812591325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása