Old Time RNR Magazine

Punkok és Petőfi

Mi újság a Bad Habit háza táján?

2018. szeptember 04. - fehersolyom

A debreceni Bad Habit egy lendületes és szinpatikus fiatal punk csapat, akik a rájuk jellemző pörgéssel zárták a nyarat (és kezdik az őszi klubturné szezont). 2013-as alakulásuk óta volt náluk tagcsere, nyertek tehetségkutatót, indítottak Instagram oldalt, és közben folyamatosan koncerteztek. 

Az első rock témakörű vlog adásunkban épp azt boncolgattuk Tomi kollégával, hogy mit, hogyan érdemes csinálnia egy vidéki, induló rockzenekarnak 2018-ban Magyarországon. Nos, épp azt, amit a Bad Habit csinál. Pozitív példaként állítanám őket minden induló gimis/főiskolás csapat elé. A zenekar tagjai Szvára Zsanett: ének / vox Kövér Márton: ének / vox Marosán Imre: dob / drums Soltész Bence: basszusgitár/ bass Kurilla Zoltán: solo gitár / lead guitar Posta Máté: ritmus gitár /rythm guitar, az idei évben csinált közös bulit a Fish!-el, és más "bejáratott bandákkal", felléptek számos helyen, -amelyek közt kiemelt szerepe volt a hazai pályán adott CAMPUS Fesztiválos fellépésnek - de közben két klippes dalt is feldobtak az internetre. (ezekkel egyébként eljutottak a Petőfi TV-ig, és a Lángoló Gitárokig is, tehát létezik olyan, hogy egy fiatal vidéki csapat bekerül az országos véráramba, hátszél nélkül, alanyi jogon. 

A Csavargó című tétel ráadásul "kultúrmissziót" is teljesít, hiszen a szövege két Petőfi versből lett összegyúrva, de a refrént már a csapat tagjai "rittyentették". És még werkfilm is készült a jó hangulatú forgatásról.

 A korábbi slágerük, a Táncolj már egy éves, ami egy kicsit ska beütésű dal-fel is kérték Danyi Zolit, hogy trombitázzon egy kicsit a dalban- így észrevétlenül írtak si egy fesztiválhimnuszt. Tényleg nincs olyan fesztivál, amelyiknek nincs még himnusza? Mert akkor itt egy kész darab. 

 

 Bár a csapat hivatalos csatornáin még nincsenek dátumok, de ez hamarosan változni fog. És bárhol találkoztok velük, a fent említett dalokat, meg egy két Foo Fighters feldolgozást tuti letolnak nektek. 

Addig is kövessétek őket az online zenelejátszókon, például ITT

 Oh, várjatok egy percet, van itt még egy slágergyanús szerzemény

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr7114206097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása