Old Time RNR Magazine

Mick Jagger öccse úgy énekel, mint a bátyja

2021. szeptember 11. - Teakbois

jagger_jagger_22.jpg

1964. szeptember 11-én a brit sajtó arról adott hírt, hogy egy 16 éves fiú, bizonyos Laurie Yarham nyerte az országos Mick Jagger-hasonmásversenyt. Laurie valóban feltűnően hasonlított a Rolling Stones énekesére, és örömmel vette át a díjat a zsűritől a Greenwich Town Hallban − ám hamarosan vissza kellett szolgáltatnia, ugyanis kiderült, hogy a Laurie Yarham álnéven induló nyertes nem más, mint Mick Jagger öccse, Chris.

Noha fele akkora sikereket sem ért el művészként, mint a bátyja, Chris Jagger kora kamaszkorától érdeklődött a zenélés iránt, és ma is aktív muzsikusnak (énekes-gitárosnak) számít. A hatvanas évek második felétől kis klubokban lépett fel, első szólóalbumai pedig az 1970-es évek elején láttak napvilágot. Színészként szintén keresetté tette magát egy időre: glasgow-i társulatában például olyan kollégákkal játszott együtt, mint a később James Bondként akciózó Pierce Brosnan, az 1980-as évek közepén pedig Staccato néven gitárgyártó céget alapított bátyja és Bill Wyman társaságában. Chris Jagger szerény és közvetlen ember, akit állítása szerint sosem zavart, hogy a testvére vált világhírűvé, nem pedig ő. Az első három, 1973 és 1974 között készült szólóalbumát minden Rolling Stones-rajongónak érdemes beszereznie, ugyanis Chris a bátyjáéra felettébb hasonlító hangja okán olyanok, mintha mára elfeledett, ám kitűnő Mick Jagger-szólólemezek lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr216685944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása