Old Time RNR Magazine

Buso von Kobra: Pazar lemezzel jelentkezett a hazai stoner-rock brigád

2018. december 17. - Sebők_Tamás

dsc_2803.jpg

Lehangolt gitárok, dallamos ének, középtempós dalok, széles terpesz, sok sör és energiaital, meg némi tömény szesz. 2008-ban ezekből állt össze a Buso von Kobra érzés, amit azóta vizuális effektekkel, film-montázsokkal egészítenek ki. Kedvenceikből válogatnak, a filmtörténet zs-kategóriás remekműveiből, mint például Ed Wood - Bride of The Monster vagy a Plan9 From Outer Space. De merítenek hangulatot a dögös csajokat, nagy fegyverekkel felvonultató fekete-fehér sci-fi filmekből és a vérgőzös zombie történetekből. A Buso von Kobra koncertek így teljes audiovizuális élményt nyújtanak, ahol egyszerre támadjuk az érzékszerveket.


„Igen nehéz volt a Buso von Kobra zenekarról bővebb információt összeszednem. Nem mondható, hogy agyonspamelnék az internetet, mindenféle zenei oldalakon profilt létrehozva, de végül is, igazuk van: a zene az igazi reklám, és az azért, leszögezem, jól sikerült. Vannak hibái, de ahogy a szerkesztőségünkhöz címzett levelükben írták: arra kiválóan alkalmas, hogy eldöntse az emberfia, tetszik neki ez, vagy nem. Nekem tetszik. Kritikusként, vagy legalábbis abban a szerepben tetszelegve az ember kényszerszerűen műfajokat akar meghatározni. Ugyan ez a való életben működik a legkevésbé tisztán, egyértelműen, de mégis. Ebben az esetben a stoner rockot mondanám, leginkább ebbe a műfajba sorolnám a zenekart.” — írja a Rock Station.

A Buso von Kobra aktuális felállása:
Csordás Róbert - ének
Berke Ákos - gitár
Benedek Tamás - gitár
Ormai Bertold - basszusgitár
Kiss Tamás - dob

Ezt az ötösfogatot egészítette ki az albumon VörösAttila (gitár), Takács József (gitár), Mári Péter (ének) és Kovács Gergely(ének).

Az albumot 2018-ban rögzítették az Abnormalés a Zengőkert Stúdiókban. A lemezt Jappan&Barnsz produceri munkája tette tökéletessé.

Fotó: Bobal Photography

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3714496382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása