Old Time RNR Magazine

Pszichedelikus fesztiválnyitány

Campus fesztivál 0. nap

2019. július 18. - fehersolyom

 dg.jpg

Tegnap a nulladik nappal elstartolt a keleti blokk legnagyobb kulturális eseménye, a Campus Fesztivál. Bár dél körül még csak színpad- és díszletépítést láthattak az érkező fesztiválozók, de 16:00 körülre - valószínűtlen módon - már minden büfé, színpad és civil szervezeti sátor üzemelt.

A Campuson minden zenei stílus kedvelője megtalálja a kedvére valót, az #oldtimerockandroll kedvelői is. 

Persze nem arra kell gondolni, hogy itt kerül megrendezésre a Led Zeppelin nagy reunion bulija, de néhányan a hazai pszichedelikus/rock/blues/rockabilly szcénából részt vettek a fesztiválnyitányon. 

Elsőként a Deep Glaze, akik a 70-es évek New York-i soundját idézték meg a kora esti napsütésben, ami már önmagában furcsa volt, hiszen egy ilyen típusú zene valószínűleg jobban működik egy füstös klubban éjfélkor.

A srácok üzenete viszont így is átjött, hiteles volt az előadásmód, az outfit, a retro gitárok és erősítők. Szóval a DG a pszichedelikus rockot nem csak játssza, hanem szó szerint benne él. Remek bemelegítés volt a koncertjük egy rétegzenei rockot kedvelő embernek...

A pécsi ír srác vezette Mongooz &The Magnet egy rockabilly felállásban játszott klasszikus, a 60-as évekre hajazó blues-rock hatású muzsikát. Aki ismeri a zenekart, annak kár mondani erről bármit, aki viszont, az bátran kezdjen szánjon rájuk időt. A klasszikus fekete népzenén alapuló rockot kedvelő rétegnek bátran ajánlom őket, mint a stílus egyik remek, kortárs képviselőjét. Lemezen és élőben egyaránt remekül szól a banda.

 mong.jpg

A Middlemist Red példaértékű karrierjéről már négy éve is írtam ITT. Sem a zenekar menetelése, sem a véleményem nem változott: ami viszont tetten érhető, az az, hogy az egyébként is remek koncertzenekar nagyon összeérett. A koncertszínpadon álló tagok élnek, kontaktálnak egymással, és a színpadi hangzás is egyre pszichedelikusabb, több a szellősebb, improvizatívabb rész. Az MR nagykorúvá érett, és a garázsrock első számú hazai zászlóvivője a 18-23 közti korosztályban. 

 midred.jpg

Necces 3 nap következik, de mindenről tudósítunk majd... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr3114968830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása