Old Time RNR Magazine

Hivatalosan is prog istenség lesz a Pink Floyd dobosából

2019. augusztus 22. - Teakbois

mason_04.jpg

Szeptember 12-én tartják a londoni Underglobe Színházban a Progressive Music Awards 2019 díjátadó ceremóniáját, amelynek keretében a Pink Floyd dobosa, Nick Mason Prog God titulust fog kapni. A progresszív műfaj istenként tisztelt nagy hatású művészei közül korábban Steve Howe (Yes), Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer), Jon Anderson (Yes), Peter Gabriel (Genesis), Rick Wakeman (Yes), Tony Banks (Genesis) és Ian Anderson (Jethro Tull) részesült ebben az elismerésben. 

Nick Mason fanyar angol humorral kommentálta a hírt: „Igencsak örülök, amikor a figyelem a dobosokra irányul, ha meg nekem is jut belőle, annak különösen.” A birminghami születésű Mason Syd Barrett, Roger Waters és Richard Wright társaságában alapította a Pink Floydot 1965-ben. Ő az egyetlen a tagok közül, aki a zenekar mind a 15 stúdióalbumán játszott, társszerzőként pedig a Pink Floyd olyan közismert slágereit jegyzi, mint az Echoes, a Time és a One Of These Days. A legendás progresszív alakulat napjainkig több mint 250 millió lemezt adott el.

Mason nem csak muzsikusként, de producerként is szép sikereket ért el, dolgozott többek közt Robert Wyatt-tal, a brit pszichedelikus kultcsapattal, a Gonggal, majd az abból kiváló gitárhőssel, Steve Hillage-dzsel. Hatalmas rajongója az autóversenyzésnek (részben ez ihlette 1981-es szólóalbumát, a Fictitious Sports-ot) és megszállott kocsigyűjtő.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr2315017886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása