Old Time RNR Magazine

Gregg Allman előtt tiszteleg az Ozone Mama

2019. november 27. - Teakbois

web_dsc_4217.jpg

Új klipdallal jelentkezett a hazai retro gyökerű rock jeles képviselője, az Ozone Mama. A Straight On Till Morning Light című dal eredetileg a csapat nagy sikerű tavalyi albumán, a Cosmos Calling-on jelent meg, ám időközben énekesváltás történt, és a klipverzióban már a zenekar új frontembere, Szeleczki Dávid látható és hallható. A húzós nótát (amelyhez a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült videó)  a csapat vezéregyénisége, Gábor András gitáros ajánlja figyelmetekbe.

Középiskolás koromban ismertem meg az Allman Brothers Band zenéjét, és Gregg Allman azóta nagy hatással van rám mint zenészre és szövegíróra. Az első ABB felvételem egy kazetta volt, amelyet a nővéremtől kaptam, miután hazaköltözött az Egyesült Államokból. (Rengeteg jó zenét hozott nekem, olyanoktól mint Bruce Springsteen, John Mellencamp, a Grateful Dead, vagy Gregg Allman)
A sors fintora, hogy az egyetlen és egyben utolsó lehetőségem élőben látni Gregget az utolsó fellépése volt, három évvel ezelőtt az atlantai Laidback Festival rendezvényen. Miután Gregg Allman elhunyt, az emlékére írtam egy dalt Straight On Till Morning Light címmel, és ez rákerült a legutóbbi albumunkra. Ehhez készítettünk most egy videót, amelyben már az új énekesünk, Dávid hangja hallható. Ez talán az egyik legfontosabb Ozone Mama dal számomra Gregg Allman iránti személyes kötődésem miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9815325674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása