Old Time RNR Magazine

Újra szárnyalnak a mocskos gyökerek

Muddy Roots: Wings On My Back (2019)

2019. november 29. - fehersolyom

muddyr.jpg

A hazai stoner rajongóknak igazi csemegét jelent a Muddy Roots most megjelent, nyolc dalt felsorakoztató debüt-lemeze. Májusban már hallhattuk és láthattuk a Goddess  Waitress című "felvezetést", amiből meglehetősen egyértelművé vált, hogy a gyökerek nem változtak semmit. 

A zenekar tagsága ismerős lehet a Burning Full Throttle-ből - igazából a formáció ugyanezen a néven folytathatta is volna a dolgot, de ők a név- és brandváltás mellett döntöttek. Ez zenei értelemben azonban semmi újat nem hozott: az anyagon NAGGGGYON trocskos stoner rock található, és még az sem befolyásol semmit, hogy most csak egy gitáros van a bandában. 

A lemez Angel címet viselő  instrumentális és pszichedelikus nyitánya azonban megmutat egy olyan oldalt Mundi Csabiéktól, amit az eddigi rajongók talán kevésbé ismertek, de mindneképp érdekes kísérleti irány a továbbiak szempontjából. A Devil's Highway című tételben ízlésesen szinesíti a hangzást a szájharmonika, ez megint egy olyan megoldás a lemezen, ami a hagyományos stoner vonalon nem "egyértelmű", de megéri a későbbiekben is alkalmazni. 

Természetesen aki vastag és dirty hangzásra vágyik, az nem fog csalódni: ez a lemez egy vérkomoly, kőkemény lemez, amelyet bármelyik hasonló stílusú és élvonalbeli nyugati zenekar anyaga mellé oda lehet tenni. Ígéretes kezdés, reméljük, a srácok tovább haladnak az Ördöggel az úton, és a jövőben még inkább közelítenek majd a bluesos gyökerekhez - ebben a trio felállásban akár a legendás Keresztútig is eljuthatnak, ha így folytatják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr5215330440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása