Old Time RNR Magazine

Mit hallgatnak a nagy tech guruk?

Az innováció zsenijeinek Old Time Rock kedvencei

2020. január 13. - fehersolyom

slash_gates_02.jpg

Napjainkban megállíthatatlan az innovációs hullám. Vajon a világot átformáló újítások megálmodói, korunk nagy koponyái milyen muzsikára inspirálódnak? Nos, ez ügyben a tech forradalom nagy alakjai  nem annyira nyitottak az újdonságokra, zenei tekintetben inkább a rock örökzöldjeit részesítik előnyben.

Számos tanulmány készült arról, hogy a rock- és metálzene inspiráló, nyugtató, stimuláló hatású, és ebben bizonyosan lehet valami: napjaink tech gurui közül többen is ilyen műfajú zenét hallgatnak világmegváltó gondolataik megszületése közben. 

Elon Musk

A PayPalTesla, a SpaceX és a Hyperloop alapítójáról a Falcon Heavy fellövése óta mindneki joggal feltételezi, hogy David Bowie a kedvenc előadója (hiszen a Tesla azóta is ott kering az űrben, és folyamatosan játsza a Starman című dalt). A "TündérElon"  igazi favoritja azonban Frank Sinatra, és persze a kanadai énekesnő, Grimes dalait is szívesen hallgatja, hiszen az említett hölgy a párja. 

elon.jpg

dr. Neil deGrasse Tyson (asztrofizikus)

Korunk egyik legjelentősebb csillagásza, az űrkutatás egyik legnagyob  szószólója. A Cosmos  és a GZA Start Talk című tudományos műsorának vezetője Aretha Franklin és Van Morrison dalait részesíti előnyben. 

ndt.jpg

3. Bill Gates

A Microsoft alapítója a startup ipar pionírja volt a virággyermekek időszakát követő 70-es években. Maga is kacérkodott a gitározással, bár üzlettárrsa, Paul Allen ezen a területen túlszárnyalta. Az viszont biztos, hogy a zene szeretete szerepet játszott kettőjük egymásra találásában, és így a legendás cég megalapításában is. Gates kedvencei a The Beatles, David Bowie és Willie Nelson

microsoft-chairman-bill-gates-gave-redditors-his-definition.jpg

4. Stephen Hawking

2018-ban hunyt el a professzor, aki "feltalálta az időt", haláláig viszont nemzedékeket inspirált tudományos munkáival. A világ legokosabb emberének tartott Hawking angol fiúként a klasszikus komolyzene mellett a Beatles és Rod Stewart dalait kedvelte leginkább, de nem állt ízlésétől messze egy másik csillagász kolléga, bizonyos Brian May munkássága sem. 

mayhawking.jpeg

5. Jeff Bezos (Amazon.Com)

Az e-kereskedelem legjelentősebb cégének alapítója ízig-vérig amerikai srác, így leginkább a Zac Brown Band és más country bandák dalainak hallgatása közben álmodja meg a fogyasztói társadalom jövőjét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr9415400658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása