Old Time RNR Magazine

Sci-fit forgatnak az Emerson, Lake & Palmer dalából

2020. február 15. - Teakbois

elp02.jpg

Futótűzként terjed a hír a prog rock rajongóinak körében, hogy sci-fi mozifilmet forgatnak az Emerson, Lake & Palmer 1973-as dala (vagy inkább rockszimfóniája), a Karn Evil 9 alapján. A rendhagyó ötlet a Radar Picturestől származik – ennek a filmstúdiónak köszönhető például a népszerű Jumanji franchise is −, a forgatókönyvet pedig a Robocalypse és a The Andromeda Evolution című sci-fi bestsellerek írója, Daniel H. Wilson készíti el.

Wilson forgatókönyve teljes mértékben a legendás brit prog rockerek dalának szövegén alapul majd. A Karn Evil 9 a zenekar negyedik stúdióalbumán, a Brain Salad Surgery-n található, amely a megjelenésekor óriási sikert aratott (a brit eladási listán a második, az amerikain pedig a tizenegyedik helyig jutott), ma pedig már a műfaj igazi klasszikusának számít. A 30 perces, három részre tagolt progresszív remekmű szövege a számítógépek és az emberek közötti fiktív háborúról szól, a nagylemez borítóját pedig H. R. Giger, a híres svájci festő és szobrász tervezte, aki 1979-ben A nyolcadik utas: a Halál földönkívüli szörnyének és látványvilágának megálmodójaként írt filmtörténelmet.

Az ELP által ihletett film egy olyan futurisztikus társadalmat mutat majd be, amely abszolút mértékben a technika rabjává lett és diktatórikus berendezkedésű. Ebben a közegben a Karn Evil egy félelmetes beavatási szertartás, amelynek során a fiatalok egyetlen alkalommal megtapasztalhatják a szabadság érzését, mielőtt teljesen alávetnék magukat az uralkodó osztály akaratának. Azonban egy idő után egyre kevesebben térnek vissza a Karn Eviljükről az elnyomóikhoz, és ez végül forradalom kitörését eredményezi… „Az Emerson, Lake & Palmer által a Karn Evil 9-ben felvázolt jövőkép mára igencsak közel került a megvalósuláshoz, és ez bizony ijesztő. A Radar csapata azon dolgozik, hogy képileg is megjelenítse ezt a víziót” – nyilatkozta Ted Field, a tervezett film executive producere, akinek a nevéhez olyan munkák fűződnek, mint a Jumanji és a Riddick franchise, Az utolsó szamuráj és az Oltári nő. A zenekar menedzsmentje és Carl Palmer dobos (Keith Emerson billentyűs és Greg Lake basszusgitáros-énekes 2016-ban elhunyt) már aláírta a szerződést a Radarral, és hamarosan kezdetét veszi a szereplőválogatás.

elp_44.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr4815475570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása