Old Time RNR Magazine

Ozzy és Lemmy kokainhete

2020. február 26. - Teakbois

01_1.jpeg

Noha Ozzy Osbourne-nak az egészségi állapota miatt le kellett mondania esedékes észak-amerikai turnéját, pár napja megjelent új albuma, az Ordinary Man (ide kattintva olvashattok róla részletes kritikát) reklámozásában nagyon is részt vesz. Az New Musical Express-nek adott legfrissebb interjújában pont egy régi koncertlemondási sztorit idézett fel, amelyhez a Motörhead Lemmyjének és nem kevés kokainnak is köze volt.

A két önpusztító főkolompos Ozzy Blizzard Of Ozz című bemutatkozó szólólemezének turnéját bonyolította együtt 1981-ben, mivel a sötétség hercege a Motörheadet nevezte ki előzenekarának. Azonban antihőseinken hamarosan úrrá lett a fellépésképtelenség, ugyanis túlságosan elkapatták magukat üres óráikban.

Ozzy sajátosan trágár visszaemlékezése szerint: 

Akadt néhány szabad napunk, úgyhogy befészkeltük magunkat a leendő apósom házába. Ezután Lemmyvel egy kibaszott héten át mást sem csináltunk, csak kokóztunk. Egyik nap összefutottunk az udvaron, és Lemmy arca fehérebb volt egy kibaszott kísérteténél. Végigmért a tekintetével, és azt mondta: „Baszd meg, ember, remélem, én nem festek olyan szarul, mint te…” Ha maga Lemmy közli veled, hogy borzalmasan nézel ki, akkor óriási a baj… Így aztán rögtön lemondtam a további koncertjeimet.

Lemmy és Ozzy közeli barátok voltak, a Black Sabbath énekesét megviselte a smirglihangú rock and roll istenség 2015-ös halála: 

Kibaszottul fáj, hogy Lemmy itt hagyott minket. Jó ember volt. Első pillantásra nem gondoltad volna róla, hogy két agysejtnél több lakik a fejében, de vágott az esze, mint a borotva. A lakását meg úgy rendezte be, mint egy kibaszott harcászati múzeumot. Minden turnémon vettem neki ajándékba náci tőröket. Ezeket különösen imádta, vagy 10 ezret tartott belőlük otthon.

03_19.jpg

Ozzy Elton Johnhoz fűződő baráti viszonyáról is szót ejtett, akivel duettet énekel legújabb albumán: 

Évtizedek óta ismerjük egymást, de sosem dorbézoltunk együtt. Ha mégis így tettünk volna, még a kibaszott 1990-es éveket sem érjük meg, nemhogy a 2000-eseket. Amikor Sharonnal, a nejemmel egyszer meglátogattuk Eltont a backstage-ben egy koncertje után, elámultam azon, micsoda piamennyiséget halmozott fel az öltözőjében. A világ összes kibaszott italfajtája ott sorakozott nála, közben meg hibátlanul nyomta a bulikat. Fel nem foghatom, hogyan bírta hanggal ekkora alkoholistaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://otrnrmagazine.blog.hu/api/trackback/id/tr4715491902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása